DünyaEğitimEkonomiGündemKültür & SanatMagazinManşetSağlıkSpor

32. Kalite Kongresi’nde  Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri  ilk kez sahiplerini buldu

Türkiye Kalite Derneği’nin (KalDer), Cumhuriyetimizin 100. yılına ithafen ‘Su Gibi’ temasıyla düzenlediği 32. Kalite Kongresi’nin ilk gününde bu sene ilk kez düzenlenen Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri sahiplerini buldu. World Economic Forum’un 2020 yılında iş dünyasına duyurduğu paydaş kapitalizmi metriklerinden yönetişim, gezegen, insan ve refah kapsamında verilen ödüller, kongrenin ilk gününde gerçekleştirilen ödül töreni ile kazananlarına takdim edildi.    

KalDer tarafından ‘Su Gibi’ temasıyla 32. kez gerçekleştirilen Kalite Kongresi’nde bir ilke imza atılarak sürdürülebilir geleceğe değer katan kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi. Cumhuriyet’in 100 yıllık geçmişinin analiz edildiği kongrenin ilk gününde gerçekleşen Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri töreninde konuşan KalDer Genel Sekreteri Sabri Bülbül; “32 yıldan bu yana düzenlediğimiz Türkiye Mükemmellik Ödülleri ile çok ciddi deneyim ve birikimimiz oluştu. Bu deneyim Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri’ni tasarlamak için bize güç verdi. Sürdürülebilirliğin doğru anlaşılması hedefi ile hayata geçirdiğimiz ödül programımızı World Economic Forum’un dört metriği olan yönetişim, gezegen, insan ve refah üzerine temellendirdik. Sürece katkıda bulunan tüm kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.

Ödül sistematiği ile ilgili bilgi veren KalDer Ödül Sekreteri Esra Karakaş Kurşun; “Ödül programını ilk duyurduğumuz andan itibaren tüm kuruluşlarımız bizleri büyük bir heyecanla destekledi. Bin puan üzerinden yaptığımız değerlendirmede, beş yüz puan ve üzerinde puan alan kuruluşlarımız saha ziyaretine hak kazanıyorlar. Saha ziyaretinin ardından altı yüz ila sekiz yüz arasında puan alan kuruluşlar başarı ödülü, sekiz yüz ila bin arası puan alanlar büyük ödül, World Economic Forum’un dört metriğinde iyi uygulaması olan kurumlar ise iyi uygulama ödülünün sahibi oluyorlar. Süreçteki üstün gayretlerini takdir ettiğimiz kuruluşlar için bir de jüri teşvik ödülümüz bulunuyor. Ödül alan tüm kuruluşlarımızı tebrik ediyoruz” diye konuştu.

Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye Sürdürülebilir Gelecek Ödülleri kapsamında büyük ödülü Akçansa ve Borçelik kazandı. Ödül beratını Akçansa adına Akçansa Büyükçekmece Fabrika Müdürü Mustafa Erhan Aslan ve Borçelik adına Borçelik Yönetim Sistemleri Direktörü Serkan Ürkmez aldı. Başarı Ödülü’nü Borusan Lojistik ve Migros A.Ş. aldı. Ödül beratını Borusan adına İnsan Kaynakları ve İSG Genel Müdür Yardımcısı Ela Çok Oksal ve Migros A.Ş. adına Kalite ve Çevre Yönetimi Direktörü Dr. Hülya Günay kabul etti. Yönetişim Alanında İyi Uygulama Ödülü’nü kazanan Yorglass’ın ödül beratı Yönetim Kurulu Üyesi Merve Yorgancılar Işıtmak ve İK Direktörü Ayşe Doğruöz’e takdim edildi. Jüri Teşvik Ödülü’nü ise Karşıyaka Belediyesi almaya hak kazandı ve ödül beratı Karşıyaka Belediye Başkanı Dr. Cemil Tugay’a takdim edildi.

 

KalDer Hakkında

Türkiye Kalite Derneği (KalDer), çağdaş kalite felsefesinin ülkemizde etkinlik kazanması ve yaygınlaştırılması amacıyla 1991 yılında kurulmuştur. İnsana, topluma ve doğaya saygı, güvenilir olmak, yenilikçilik ve sürekli iyileştirme ve gönüllülük değerleriyle 31 yıldır çalışmalarını sürdürmektedir. KalDer’in vizyonu, ülkemizde sürdürülebilir iş ve yaşam kalitesine yön gösteren, dönüşüme liderlik eden bir sivil toplum kuruluşu olmaktır. Bu hedefe ulaşmak için “Mükemmellik kültürünü yaşam biçimine dönüştürerek ülkemizin rekabet gücünün ve refah düzeyinin yükseltilmesine katkıda bulunmak” amacı ile çalışmalarını sürdürmektedir. Türkiye’nin rekabet gücünü artırarak toplumsal refahı sağlama yolunda kurum ve kuruluşlara rehber olmayı hedefleyen kuruluş, Ulusal Kalite Hareketi ile bu anlayışı ülkemizdeki tüm iş ekosistemine entegre etmek istemektedir. KalDer; Avrupa Kalite Yönetim Vakfı’nın (EFQM) Ulusal İş birliği Ortağı, Amerika Kalite Derneği’nin (ASQ) Küresel İş birliği Ortağı ve Orta Doğu Kalite Organizasyonu’nun (MEQA) kurucu üyesidir. KalDer’in ana faaliyetleri arasında; Türkiye Mükemmellik Ödülleri, Ulusal Kalite Hareketi Programı, Kalite ve Yönetim Alanındaki Eğitimler, Kurumsallaşma Ölçümü ve Çevik Yönetim Programı, KOBİ’ler için Stratejik Plan Rehberliği, Özdeğerlendirme ve Dış değerlendirme hizmetleri, Mevcut Durum Analizleri, Rehberlikler, Kalite Kongresi ve etkinlikler yer almaktadır.

Başa dön tuşu