EkonomiGündemManşet

7 BİN 500 TL İLE BİR AY SİZ GEÇİNİN

7 BİN 500 TL İLE BİR AY SİZ GEÇİNİN

CHP Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, iktidarın milyonlarca emekliye yıllarca sefalet aylığını reva gördüklerine işaret ederek, “Açlık sınırı 9 bin 425,15 TL olduğu ülkemizde emeklimize 2 bin lira vererek seçimi etkileye çalışıyorlar. 7 bin 500 TL ile bir ay siz geçinin!” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)  Aydın Milletvekili ve TBMM Adalet Komisyonu Üyesi Süleyman Bülbül, en düşük emekli aylığının 7 bin 500 lira olacağını açıklamasını değerlendirdi. Bülbül, Cumhuriyet Halk Partisi’nin en düşük emekli maaşının asgari ücret kadar olması tekliflerinin AKP ve MHP oylarıyla reddedildiğini anımsattı.
Türkiye’deki yaklaşık 14 milyon emekli emeklinin 8 milyonunun açlık sınırının altında maaş aldığına dikkat çeken Bülbül, “Açlık ve Yoksulluk Sınırı Şubat 2023 araştırmasına göre, dört kişilik bir ailenin sağlıklı, dengeli ve yeterli beslenebilmesi için yapması gereken aylık gıda harcaması tutarı yani açlık sınırı 9 bin 425,15 TL’ye yükseldi. Milyonlarca emeklimiz açlık sınırının altında yaşıyor. İktidar yıllarca emeklimize sefalet aylığını reva gördü. Şimdi 2 bin lira artışla seçimin kaderini değiştirmenin hesabını yapıyor” dedi.

EMEKLİLERİN İNTİBAK YASASI ÇIKARILACAK

Tüm yurttaşların insan onuruna yaraşır bir yaşam sürmesi gerektiğini vurgulayan Bülbül, “Emeklimiz hiçbir zaman bu iktidar döneminde olduğu kadar enflasyon altında ezdirilmedi. Yıllarını hizmetle geçirmiş yurttaşlarımız sadakayı değil, onurlu yaşayacakları bir yaşamı hak ediyor. 14 Mayıs’tan sonra emeklimiz de daha güzel Türkiye’ye uyanacak. Emeklimizin onurlarını koruyarak insanca yaşayacakları düzeyde bir gelir sağlanacak. Çok prim ödeyenin düşük, az prim ödeyenin de fazla aylık aldığı geçmiş uygulamalar düzeltilecek. En düşük emekli aylığının asgari ücrete eşitlenmesi ve bütün emekli aylıklarına seyyanen zam yapılması gerekir. Seçime giderken bu manevralarla bir şeyi değiştiremezsiniz.  Alın 7 bin 500 lira ile bir ay siz geçinin” ifadelerini kullandı.
Başa dön tuşu