GündemManşet

Allahım lütfen 3. dünya savaşı çıkmasın! Profesör Özgür Demirtaş : ‘Yarabbi hepsini yanına al’

RUSYA ile Ukrayna arasında düşük yoğunluklu olarak devam eden savaşta bugün bir dönem noktası yaşanıyor. Savaş Ukrayna’nın kalbi olan Kiev’e taşındı. Rusya havadan kenti bombaladı. Savaşa Rusya cephesinde Belarus da dahil oldu. ABD vatandaşlarına Ukraynayı terkedin çağrısı yaparken, Almanya’nın elçiliğinin de vurulduğu söyleniyor.

Son dakika gelişmeler arka arkaya gelince 3. Dünya Savaşı endişeleri körüklendi.

Ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, Kiev’den gelen haberler üzerine “Allahım Yarabbim lütfen 3. Dünya savaşı çıkmasın” diye twit attı. Özgür Demirtaş, “Tüm Otokrat, Diktatör, Faşist ve Emperyalistleri yanına al. 100-200 tane faşistin 9 Milyar insanı yakmasına izin verme” diye yazdı.

“Savaş İnsani yıkımdır” diye yazan Özgür Demirtaş, “Dünyadaki tüm savaşların bitmesini dilerim. Dil-Din-Irk-Köken-Siyasi Görüş adına yapıldığı söylenen savaşlarda insanlar öldükleriyle kalır. Haklı olan tek savaş yurda giren istilacılara karşı verilen savaşıdır. O da dahil tüm savaşların bitmesini dilerim” diye twit attı.

özgür demirtaş twit

KİEV’i havadan füzelerle vuran Rusya, kentte cehennemi yarattı. Rusya’nın attığı bir füzenin üzerindeki yazı ise dikkat çekti. Füzenin üzerinde ‘Günaydın Zelensky’ yazıyordu.

Başa dön tuşu