MagazinManşet

Arzu Kaprol’dan İnsanlığa Adanan Bir Koleksiyon

  • “İnsanlığa saygı” mottosuyla yaratılan “Homage To Humanity” koleksiyonu Antarktika’nın buzulları ve Kars’ın büyüleyici doğa ve mimarisinden ilham alıyor. 
  • Sürdürülebilir kumaşlar, sadece kolajenden yapılan tshirtler, eşsiz tasarım dokunuşu ve kumaş teknolojileri yine bir Arzu Kaprol koleksiyonunda hayat buluyor. 

“Sürdürülebilir bir dünya prensibini yaratmak ve insanlığı sağlıklı gelecek nesillere taşıyabilmek için, düşünce yollarımızı sürdürülebilir hale getirmek önemli olandır” diyen Kaprol, geleceğin modasını yaratmaya devam ediyor.

İnsan İnovasyon Tasarımcısı Arzu Kaprol, “Homage To Humanity/ İnsanlığa Saygı” koleksiyonunun kalbinde,  gerçekleştirdiği seyahatlerin olduğunu sözlerine eklerken tasarımların yaratılış mottosunun “insanlığa saygı”  olduğunun bir kez daha altını çiziyor.

Fotoğraflardan desenlere dönüşen bir yolculuk

 Kendi içinde döngüsel tasarım sistemi olarak tasarlanan, ilhamını büyülü kıta Antarktika’dan alan koleksiyonda, desenler bu buzullarda çekilen fotoğraflardan yaratıldı. Anadolu’dan Antarktika’ya uzanan seyahatler zincirinin bir yansıması olan koleksiyon, Kars’ta buzların üzerinde koşan atların, kutupta yaşayan penguenlerin eşsiz renklerinin gizli izlerini gardıroplara ve bedenlerimize taşıyor.

Gelecek için Moda, Moda için Gelecek

 Türkiye ve dünyada sürdürülebilir moda alanında gerçekleştirdiği projelerle sıkça adından söz ettiren Arzu Kaprol’un “Homage to Humanity/ İnsanlığa Saygı” isimli koleksiyonunda sadece “iyi” kumaş kullanımları dikkat çekiyor. Yün, ipek, vegan ipek, deri ve pamuk ile teknolojik kumaşların birlikte kullanıldığı koleksiyon, moda severleri eşsiz buzul mavilerinden, penguenlerin turuncu gagalarına uzanan dinamik bir renk ve form yolculuğuna davet ediyor.

Uzun ömürlü tasarımlar ile sürdürülebilir bir moda anlayışı

Koleksiyonda yer alan tasarımlar, değerli ve sürdürülebilir kumaş kullanımlarının yanı sıra fonksiyonel kullanım opsiyonlarıyla da kıyafetlerin uzun ömürlü olmasına destek oluyor. Farklı parçaların birlikte kullanılmasıyla alternatif tasarım opsiyonları sunan etek, gömlek ve sweatshirtler sadece günün her saatini değil yaşamın da her anını kapsıyor. Koleksiyonda rahatlığın ön planda tutulduğu sweathirt ve trikolar, özel kuplarıyla rahatlık ve şıklığı beraber sunan pantolonlar ve tulumlar dikkat çekiyor.

Başa dön tuşu