EğitimEkonomiGündemManşet

AV. EMRE KILIÇARSLAN: “AFET BAKANLIĞI KURULMALI”

İŞ İNSANLARI PLATFORMU BAŞKANI AV. EMRE KILIÇARSLAN: “AFET BAKANLIĞI KURULMALI”

İş İnsanları Platformu Başkanı Av. Emre Kılıçarslan, 10 ilde yıkıma neden olan Kahramanmaraş merkezli depremin ardından, Türkiye’nin deprem kuşağında bulunan bir ülke olduğunu hatırlatarak Afet Bakanlığı kurulması çağrısında bulundu.

 

Türkiye’de sık sık görülen deprem, sel, çığ, heyelan ve orman yangınları gibi doğal afetlere karşı bilim ve ortak akıl ile mücadele edilmesi gerektiğini vurgulayan Av. Emre Kılıçarslan, “Daha fazla kayıp yaşamadan, kalıcı önlemler almak ve çözüm üretmek zorundayız” dedi.

“Depremin yanı sıra iklim krizinin sonuçları yüzünden de ülke olarak kuraklık, orman yangını gibi pek çok tehditle karşı karşıyayız. Güçlü afet yönetim politikaları oluşturacak ve potansiyel afet risklerini azaltacak, işlerin daha koordineli ilerlemesini mümkün kılacak, daha ileri teknolojiler ve imkanlarla donatılmış bir bakanlığın kurulması şart” diyen Kılıçarslan, “Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı(AFAD) çok güzel çalışmalara imza atıyor ancakAFAD’ınyetkilerini ve imkanlarını daha da genişletecek, daha etkin ve kapsamlı bir bakanlık kurulmasını İş İnsanları Platformu olarak destekliyoruz” diye konuştu.

Başa dön tuşu