MagazinManşet

“BARIŞ AKARSU MERHABA”YA KANYON’DA MUHTEŞEM GALA

Sinemaseverlerden “Barış’ın Hayatını Anlatan Filme” Tam Not…

 Galaya, İş, Sanat, Cemiyet ve Basın Dünyasından Ünlüler, Yoğun İlgi Gösterdi…

 Barış Akarsu’nun Babası ve Kızkardeşinin de Katıldığı Galada Hayranları Filme Girmeden Barış’ın Şarkılarını Toplu Olarak Söylediler…

 Filmi İzleyenler, Birçok Sahnede Gözyaşlarını Tutamadılar… Finalde Barış Akarsu’nun Hayatına Işık Tutacak Filmi Ayakta Alkışladılar…

Bir dönem Anadolu rock müzikte fırtınalar estiren Barış Akarsu’nun yaşam öyküsünü anlatan “Barış Akarsu Merhaba” filminin İstanbul galası Kanyon Paribu Cineverse Sinemaları’nda yapıldı. Film, 18 Kasım’da Türkiye’nin yanı sıra 23 ülkede gösterime girecek.

Ünlülerin ve hayranlarının yoğun ilgi gösterdiği galaya, filmin oyuncuları İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin, Burak Satıbol, yapımcılar Özgür Tari, Aytaç Ağdağ, yönetmen ve senarist Mert Dikmen, senarist Can Akar, filmin müziklerini yapan Eser Taşkıran, Mehmet Can Erdoğan, Barış Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ve kız kardeşi Nesrin Akarsu katıldı.

GALADA DUYGUSAL ANLAR YAŞANDI…

Yoğun bir katılımın olduğu galada filmin afişinin önünde ve Barış Akarsu’nun maketinin önünde hatıra pozu çektiren hayranları, gösterim öncesi hep birlikte Barış Akarsu şarkılarını söyledi. Akarsu’nun babası Selahattin Akarsu ve Nesrin Akarsu, Barışseverlerin yanlarına giderek onlarla birlikte oğlunun sevilen şarkılarını gözyaşları içerisinde seslendirdi.

 HALUK LEVENT SÜRPRİZİ…

Galaya, filmi her platformda destekleyen, Barış Akarsu’nun ailesinin her zaman yanında olan ve onları hiç yalnız bırakmayan ünlü Rock Sanatçısı Haluk Levent de katıldı. Levent, galada yaptığı konuşmada Barış’ın ölümünden bugüne kadar onun ailesinin her zaman yanında olduğunu vurguladı. Sanatçı, ‘Filmde neden yer almadığı’ sorusuna şu yanıtı verdi:  “Barış’ın hayatında dokunuşlarım yok değil ama çok az. Ancak o hastaneye düştüğünden beri hep ailesinin yanındaydım. Annemiz hasta olduğunda da hep yanındaydım. Barış Akarsu yaşarken çok güzel bir sürpriz yapmıştım. Yıllardır o yayınlanır. Film çekilmeden önce yapımcılar benimle senaryoyu paylaştılar başka projeler, işlerimiz de vardı o dönem. Ben Barış’ın trafik kazasından sonra hastaneye kaldırıldığı zamandan bugüne kadar hep yanındaydım ailesinin. Yıllarca festivaller yaptım adına, Amasra’ya gittim ama hep Barış yokken olan şeylerdi. Ailesinin evini birçok kez ziyaret ettim. Dernek kuruldu. Derneğin binasını tuttuk. Bunlar Barış’ın vefatıyla beraber oldu.”

HALUK LEVENT’İN BARIŞ AKARSU ANISI

Haluk Levent, galada Barış Akarsu ile ilgili bir anısını da paylaştı:

“Kral TV Müzik Ödülleri törenindeydik. Barış o yıl benimle yarışıyordu. Barış Akarsu ödül aldı. Ben kendisini tebrik ettim. Birlikte dışarı çıktık, ben çok mutlu oldum sarıldım kutladım onu. ‘Canımsın’ dedim. Yanımızdaki menajerler ‘Senin rakibin, yakışıklı, rockçı hiç kıskançlık yok mu?’ dediler. Ben de ‘Aramızda kuşak farkı var ben onun başarılı olması için ne gerekiyorsa yapmaya hazırım’ diye cevap verdim. Hatta  ‘Yollarda Bulurum Seni’ şarkımı verdim. Sevgi dolu çok  sohbetlerimiz oldu. Filmi de sosyal medyada paylaşarak herkese ‘Gelin izleyin’ dedim.”

 “KALBİ ÇOK GÜZELDİ”

Gazetecilerin “Barış Akarsu yaşasaydı ikinci bir Haluk Levent olur muydu” sorusunu ise, Levent, “Yok öyle söylenmezdi. Bir Barış Akarsu klasiği oluşurdu. Haluk Levent ayrı, Barış Akarsu ayrı. O çocuk çok iş yapacak yetenekteydi. Bir kere kalbi çok güzeldi. Ama işte aramızda yok. Onu böyle anmaya çalışıyoruz” diye yanıtladı.

MERT DİKMEN: “GÖNÜL İSTERDİ Kİ DAHA HUZURLU BİR AKŞAMDA BİRARADA OLALIM…”

“Kesişme: İyi ki Varsın Eren”, “Bandırma Füze Kulübü”, “Garip Bülbül Neşet Ertaş” filmlerinin senaryosunu yazan, “Barış Akarsu Merhaba” filminin de hem senaryosunu yazan hem de yöneten Mert Dikmen ise galada yaptığı konuşmada şunları söyledi: “Gönül isterdi ki daha huzurlu bir akşamda burada bir arada olalım. Ancak bildiğiniz gibi 13 Kasım’da çok acı bir olay yaşadık. O yüzden öncelikle ben Beyoğlu İstiklal Caddesi’nde kaybettiğimiz tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Biz bu galayı yapma kararı verdik. Çünkü onların bu geceyi, Barış Akarsu’nun ablası Nesrin Abla’nın, babası Selahattin Amca’nın  elinden almasına izin vermek istemedik ve burada olduk. Sizlere de bizimle birlikte, bize destek olduğunuz için tekrar çok teşekkür ediyoruz. Umarım güzel bir film oldu, umarım keyif alırsınız. Siz de severek izlersiniz.”

İSMAİL EGE ŞAŞMAZ: “YOLCULUĞUMUZUN FİNALİ”

Filmde Barış Akarsu’yu başarıyla canlandıran, onun şarkılarını çok güzel bir şekilde yorumlayan ve büyük beğeni toplayan İsmail Ege Şaşmaz da gazetecilerin “Nasıl geçti çekimler?” sorusuna şu yanıtı verdi: “Çok güzel geçti. Nesrin ablam yanımdaydı, Selahattin babam yanımdaydı, yönetmenim Mert Dikmen yanımdaydı. Çok güzel bir set geçirdik. Çok güzel bir yolculuk yaptık. Şimdi bu yolculuğumuzun finalinde sizler de neler başardığımızı göreceksiniz. Umarım beğenirsiniz. Barış Akarsu’yu herkes biliyor, herkes nasıl bir insan olduğunu biliyor. Onun yolculuğunda bilinmeyenleri biz sinemaseverlere göstermek istedik. Gerçekçi olmaya çalıştık. Olduğumuza da inanıyorum. Nesrin Abla’nın ve Selahattin Baba’nın gönlü hoş. Umarım Barış da bizi izliyordur ve o da mutludur bu durumdan…”

Filmde Barış Akarsu’nun kız arkadaşı Zeynep karakterini canlandıran Almila Ada, “Biz hep birlikte Barış’ı tanımayanlara, Barış’ı da tanıyacakları, Barış’ı sevenlerin daha da sevecekleri bir film çekmeye çalıştık. Umarım herkes de bizim kadar keyif alır” diye konuştu.

“Barış Akarsu Merhaba” filminde onun müziğe adım attığı yıllardaki yol arkadaşı, müzisyen Nalan karakterini canlandıran Şafak Pekdemir ise, “Öncelikle hepimizin başı sağ olsun ülkece. Filmimizin isminin de aldığı yerden bir şey söyleyeyim ben. Barış’la tekrar bir güzel merhabalaşmak için hepimiz buradayız. Umarım herkes çok sever” dedi.

NESRİN AKARSU: “HEM ÜZÜNTÜLÜYÜZ, HEM GURUR DUYUYORUZ”

 Aslıhan Kapanşahin, “Tabii ki çok üzgünüz ama bugün bizim için çok değerli. Herkese bizimle beraber oldukları için bizimle birlikte bu gururu paylaştıkları için çok teşekkür ederiz” derken Barış Akarsu’nun kız kardeşi Nesrin Akarsu ise şunları söyledi: “Ben mutluyum gerçekten. Hem üzüntülüyüz hem gurur duyuyoruz. Film annemin isteği üzerine başladı. Ama ömrü vefa etmedi. Onun yolundayız, abimin yolundayız. Onun unutulmayacağı bir eser oldu, her şey çok güzel oldu.”

GECEYE ÜNLÜLER VE BARIŞSEVERLER BÜYÜK İLGİ GÖSTERDİ…

Barış Akarsu’nun hayatını anlatan filme cemiyet, sanat, basın dünyasından ünlüler de büyük ilgi gösterdi. Geceye, İsmail Ege Şaşmaz’ın kardeşi Aytaç Şaşmaz, Haluk Levent, Kaan Taşaner, Cem Karaca’nın oğlu Müzisyen Emrah Karaca, Murat Evgin, Oyuncular Ufuk Bayraktar, Aslı Samat, 27 Grubu’nun solisti Okan Şarlı, Gazeteci-Yazar Yüksel Aytuğ, sunucu Saadet Özsırkıntı ve Amasra Belediye Başkanı Recai Çakır da katıldı.

SES YARIŞMASINDAN STARLIĞA

29 Haziran 1979’da dünyaya “merhaba” diyen Barış Akarsu’nun hikayesi, müzik yolculuğuna yön veren Ereğli’deki günlerinden, yaşamının dönüm noktasını oluşturan İstanbul’daki ses yarışmasına uzanıyor. Film, Barış’ın “Yalancı Yarim” dizisi için bulunduğu Bodrum’da noktalanan; tamamlanamayan hayallerine, yarım kalmışlıklarına ışık tutuyor…

‘TEK BİR ŞEY OL, EN İYİSİNİ OL’

 Remzi Dedesi ile balığa çıkan, tuttukları balıkları ailesiyle keyifle yiyen küçük Barış’ın daha çocuk yaşlarda müziğe olan ilgisi, ailesinin gözünden kaçmaz. Adını da zaten Barış Manço’dan almıştır… Dedesi, lise mezuniyeti için ona hediye olarak bir gitar bir de çok sevdiği Halikarnas Balıkçısı’nın “Aganta Burina Burinata” kitabını alır. Ama o hediyeleri vermeye yetmez ömrü… Dayanamaz kalbi… Barış, ne o kitabı yanından ayırır ne de dede nasihatı olan ve filme de damga vuran o özlü sözü: ”Tek bir şey ol, en iyisini ol.”

“Barış Akarsu Merhaba” filmi, 18 Kasım’da tüm Türkiye’de ve 23 ülkede vizyona giriyor.

Başa dön tuşu