MagazinManşet

Burçlara göre kişilik bozuklukları nelerdir?

Astroloji ve burçlar bizleri fiziksel olarak etkilemekle kalmaz, doğum haritasına bağlı olarak hangi kişilik bozukluklarına eğilimli olabileceğimizi de bizlere söyler. ‘Yüksek Topuklar’ ekibi olarak sizler için burçlara göre kişilik bozuklukları ve psikolojik hastalıkları araştırdık.

Koç burcu

Koç burcu, en öfkeli burçların başında gelmekte. Özel bir algıya sahip olan Koçlar, etraflarındaki olaylara genelde şüpheyle yaklaşırlar ve her şey onlara diğer insanlara gözüktüğünden farklı gözükür. Hatta bazen gerçeklikten uzaklaşırlar. Bu durumda, onların şizofreniye daha yatkın olduklarına işaret eder.

Boğa burcu

Boğa burcu duygusal bir burçtur. Ancak, bir anda sinir küpüne dönülebilir. Duygularını kontrol edememek Boğanın sinirlerini alt üst eder. Bu nedenle Boğa burcu, depresyona daha yatkındır.

İkizler burcu

İkizler burcunun sosyal ilişkileri, psikolojisini doğrudan etkiler ve sıkıntıya neden olur. Her şeyle aynı anda ilgilenme isteğine sahip İkizler burcu, dikkat eksikliği ve hiperaktiviteye daha yatkındır. Bu durum, İkizlerde öğrenme problemlerine de yol açar.

Yengeç burcu

Sürekli dikkatlerin üzerinde olmasını isteyen Yengeç, çok duygusaldır ve istediği olmayınca psikolojik problemler yaşamaya başlayabilir. Yengeç burcu, histerik kişilik bozukluğuna daha yatkındır. Yani, sürekli dramatik davranarak ilgi çekmeye çalışır.

Aslan burcu

Aslan, çok gururlu ve kendini beğenmiş bir burçtur. Her zaman en iyisini yapmak ister. Bazıları bunu yaparken başkalarına zarar verir ve bundan haberleri bile olmaz. Bu yüzden, Aslan burcu narsistik kişilik bozukluğuna yatkındır.

Başak burcu

Başak, takıntılı ve detaycı bir burçtur. Bu özelliği psikolojini çok etkiler ve bundan ötürü obsesif kompulsif bozukluğa daha yatkındır.

Terazi burcu

Terazi burcu denge ve rahatlık isteyen bir burçtur. Duygusal dengesizlikler onu bipolar manik depresif bozukluğa iter. Bu, kişide motivasyon, düşünme ve ruh halinde belirgin dalgalanmalara yol açar.

Akrep burcu

Akrepler, yalnız oldukları zaman kendilerini değersiz hissederler ve bu nedenle yalnız kalmaktan hiç hoşlanmazlar. Aynı zamanda, hastalık derecesinde kıskançtırlar. Bu da onları Othello sendromuna yakalanmaya iter.

Yay burcu

Hassas bir burç olan Yay, olaylar karşısında korkaktır ve çok fazla endişelenir. Yay burcunun fazla hassasiyeti panik atak yaşamalarına neden olur.

Oğlak burcu

Oğlak burcu, düzen ve mükemmelliğe fazlasıyla önem verir. Bazen sahip olmadıklar bile onunmuş gibi davranabilir. Başkalarını kontrol etmekten ve güç sahibi olmaktan çok hoşlanır. Yani, megalomanyaklardır.

Kova burcu

Kova burcu, rutin haline gelen şeylerden çok çabuk sıkılır. Bu yüzden, hiçbir şeye iyi odaklanamaz. Bunun sonucunda da dikkat Eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu meydana gelir.

Balık burcu

Balık burcu çok hassastır ve her şeyi kafasına takar. Bulunduğu ortamda her dakika ilgi görmek ister ve bunun için dramatik tavırlar sergiler. Hatta bazen dikkat çekmek için dış görünüşünde değişiklikler yapar. Bu yüzden Histrionik kişilik bozukluğuna daha yatkındır.

Burçlara göre kişilik bozukluklarını öğrendiniz.

Başa dön tuşu