EkonomiGündemManşet

Büyükşehir candostların enerjisini güneşten üretmeye başladı

Büyükşehir candostların enerjisini güneşten üretmeye başladı

Muğla Büyükşehir Belediyesi tarafından Geçici Hayvan Bakımevindekurulan güneş enerji santrali devreye alındı. Santral ile Hayvan Bakımevinin tükettiği enerjinin yaklaşık 4 kat fazlası üretilecek.

Türkiye’nin en donanımlı tesislerinden biri olan Muğla Büyükşehir Belediyesi Geçici Hayvan Bakımevlerininçatısına kurulan güneş panelleri Güneş enerjisinden elektrik üretmeye başladı. 155 kwh kurulu gücünde olan güneş enerji santrali hem Geçici Hayvan Bakımevi’nin tükettiği elektriği üretecek hem de belediye bütçesine katkı sağlayacak. Güneş panellerinin kurulumunun tamamlanmasıyla devreye alınan güneş enerji santrali Büyükşehir Belediyesi’ne 2 Milyon 881 bin TL’ye mal oldu.

Güneş Enerji Santrali Barınağın Tükettiği Elektriğin Yaklaşık 4 Katını Üretecek

Büyükşehir Geçici Hayvan Bakımevi 2020 yılında 37 bin kwh, 2021 yılında 43 bin kwh saat elektrik tüketimi gerçekleştirdi. Tesis çatılarına kurulan güneş enerji santralinin yıllık 180 bin kwh elektrik üretmesi planlanıyor.

Büyükşehir Belediyesi, Türkiye’nin günlük ortalama güneşlenme süresi en yüksek şehirlerinden biri olan Muğla’da kurduğu güneş enerji santralleri ile hem çevreyi hem bütçesini koruyor. Büyükşehir Belediyesi Bodrum Otogar çatısına 640 kwh, Menteşe Otogar çatısına 290 kwh, Menteşe mezbaha 105 kwh, Bodrum Konacık çatısına 54 kwh,  Geçici Hayvan Bakımevi’ne de 155 kwh kurulu gücünde güneş enerji santrali kurdu. Toplam 1244kwh kurulu gücü ile güneşten elektrik üreten Büyükşehir Belediyesi son iki yılda 1Milyon 718 Bin 637 kwh elektrik üreterek 3 Milyon 697 Bin TL tasarruf sağladı. Büyükşehir Belediyesi ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ve Milas Mezbaha tesisi çatılarına güneş enerji santrali kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

 

Başa dön tuşu