DünyaEğitimEkonomiGündemKültür & SanatMagazinSağlıkSporTeknoloji

“Daha Çağdaş Bir Keçiören İçin Aday Adayıyım”

“Daha Çağdaş Bir Keçiören İçin Aday Adayıyım”

CHP Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adayı Gazeteci Ali Baran Fayık, “Cumhuriyetimizin İkinci yüzyılında baba ocağında, bize öğretilen öğretilerle çıktığım bu yolda; daha aydınlık, daha çağdaş bir Keçiören için Keçiören Belediyesi Meclis Üyesi aday adayıyım.” Dedi.
“KEÇİÖREN DAHA AKILCI BİR YÖNTEMLE YÖNETİLMEYİ HAK EDİYOR”

Fayık, “ Bu zamana kadar almış olduğum hem eğitim hem de siyasi tecrübemi Keçiören için, Keçiören’de yaşayan vatandaşlarımızla paylaşmak için yola çıktım. Çünkü Keçiören Türkiye’nin en büyük ilçesi olmasına rağmen toplumsal değerler açısından geri kalmış bir ilçeye dönüştü. Aynı zamanda hizmet açısından da olumlu yönde katkı alamamasından dolayı Keçiören hep aynı düzeyde kaldı. Başkent’in birçok değerini taşıyan en önemli ilçelerinde biri olan Keçiören daha çağdaş, daha modern ve günün şartlarına göre daha akılcı bir yöntemle yönetilmeyi hak ediyor. Şu anda Keçiören’de CHP’nin otuz yıllık bir özlemi var. Bu özlemi belirlenecek belediye başkanı adayımızla birlikte el ele, kol kola, omuz omuza çalışarak Cumhuriyet Halk Partisi’nin yerel yönetimler anlayışını tekrardan Keçiören ile buluşturacağız. Bu bağlamda aday olayım veya olmayayım tüm gücümle çalışmaya devam edeceğim. Meclis üyesi aday adaylarımızla aramızda ne kadar rekabet olursa olsun, kim seçilirse seçilsin destekçisi olacağız. Çünkü biz CHP’nin bir ferdiyiz.”ifadelerini kullandı.

“ ADIMIZ BİR YOLUMUZ BİR ÇİZGİMİZ BİR”

Son olarak Fayık,” Keçiören deki belirlenecek meclis üyesi aday adaylarının  parti üyelerimizin isteği ile ön seçim ile  belirlenmesidir. Bu doğrultuda belirlenecek yöntemin aday adayları açısından ön seçimin olması vicdanen herkesi rahatlatacaktır. Açıkçası hak, hukuk ve adaletin bir simgesi olarak görülecektir. Çünkü partimizin değerli üyeleri mantıklı, akılcı ve çözümcü meclis üyesi aday adaylarını seçeceklerine gönülden inanıyorum. Son olarak adımız bir yolumuz bir çizgimiz bir diyorum.

Ali Baran Fayık Kimdir?

Ali Baran Fayık, Türk gazeteci, yazar olarak adını duyurmuş bir isimdir. Aynı zamanda siyaset ve akademi anlamında da çalışmalarını sürdürmektedir.

Aslen Anne tarafından Çorum Alaca Yenice köylü, Baba tarafından ise Tunceli’nin Mazgirt İlçesine bağlı Darıkentlidir.

Ali Baran Fayık, 1990 yılında Ankara’nın Çankaya ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise eğitimini Keçiören’de tamamlamıştır. Lisans eğitimini İstanbul’da bulunan Marmara Üniversitesi İletişim fakültesi ‘Gazetecilik’ bölümünde tamamlamıştır. Yüksek Lisansını Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi’nde tezli olarak ‘Gazetecilik’ bölümünde yapmıştır. Yüksek lisans tezini ‘Yerel Yönetimler ve Yerel Basın arasındaki haber ilişkisi: Ankara ili bağlamında bir analiz’ konusunda yapmıştır. Şu anda ise Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde ‘Gazetecilik’ alanında doktora eğitimi alarak akademik kariyerini sürdürmektedir.

Ali Baran Fayık, Sonsöz Gazetesi’nde gazeteci olarak görev yapmaktadır. Aktif gazetecilikle sınırlı kalmayarak siyasi alanda da kendini geliştirmiştir ve siyasi danışmanlık da yapmaktadır. Bu kapsamda, 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Tunceli Pertek’ten Belediye Başkan adayı gösterilen Ali Rıza Yönç’ün basın danışmanlığını, 2019 yerel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisi Çorum Belediye Başkan Adayı Özgür Kılıç’ın Basın Danışmanlığını, Ayrıca Cumhuriyet Halk Partisi 25 ve 26. Dönem Balıkesir Milletvekili ve CHP Yurtdışı Örgütlenmesinden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Tüm’ün danışmanlığı görevini sürdürmektedir.

Aynı zamanda Genç Medyacılar Derneği’nin Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir.

Ali Baran Fayık, yaptığı kent haberlerinden dolayı aldığı ödüllerin yanı sıra ‘8 Kasım Dünya Şehircilik Günü’nde Şehir Plancıları Odası tarafından ‘Kent Planlama Basın 2023’ ödülüne layık görülmüştür. Diğer alanlarda ise yaptığı birçok başarılı haberleri vardır.

 

Yazarlıkla da ilgilenen Ali Baran Fayık, Yüksek Lisansta çalıştığı konu olan “Yerel Yönetimler ve Yerel Basın İlişkisi Arasındaki Haber İlişkisini” kitap haline getirmiştir. Bu kitap, Ankara İli’ni örnek alarak yerel yönetimler ile yerel basın arasındaki ilişkiyi ayrıntılı bir şekilde ele almaktadır. Kitabını kaleminden ödün vermeyen, her türlü zorlukla mücadele eden basın emekçilerine armağan etmiştir.

 

Başa dön tuşu