EkonomiGündemMagazinManşet

DAR GELİRLİ KADINLARIN FİNANSAL BECERİLERİNİ GÜÇLENDİRDİ

DAR GELİRLİ KADINLARIN FİNANSAL BECERİLERİNİ GÜÇLENDİRDİ

QNET’in ekonomik alanda kadınların güçlendirilmesi ve kadın girişimcilerin yüreklendirmesi için yürüttüğü proje kapsamında farklı illerdeki kadınlara ekonomik okur-yazarlık eğitimleri verildi.

İnsana ve doğaya saygı felsefesiyle dünyanın 100’ü aşkın ülkesinde girişimcileri güçlendirmek için faaliyetler yürüten QNET, kadınlar arasında ekonomik okuryazarlığı geliştirmek için globalde yürüttüğü FinGreen projesini Türkiye’de Kadın Emeğini Değerlendirme Vakfı (KEDV) iş birliği ile gerçekleştirdi.

İş birliği kapsamında QNET, ekonomik okuryazarlığın özellikle kadınlar arasında artırılmasına ve kadınların ekonomik sistemin aktif bir parçası olmasına destek sundu.  İstanbul, Gaziantep, Mardin, Ankara, İzmir ve Şanlıurfa’da gerçekleştirilen eğitimlerle 124 kadına ulaşıldı.

“Kadınlara finansal olarak akıllı seçim yapma yeteceği veriyoruz”

QNET’in FinGreen projesi kapsamında görüşlerini aktaran QI Holding’in Kurumsal İletişimden Sorumlu Başkanı Ramya Chandrasekaran “QNET olarak sahip olduğumuz temel değerlerinden biri de sürdürülebilirlik. Bu yüzden yaptığımız işlerde Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine uygun projeler geliştiriyoruz. FinGreen programımız, hem Birleşmiş Milletler Kalkınma Hedefleri’nin 4. maddesi ‘Herkes için Kaliteli Eğitim’,   hem de 5. maddesi ‘Cinsiyet Eşitliği’ ile uyum gösteriyor. Gelişmekte olan ülkelerde sürdürülebilir ekonomik büyüme için kadın eşitliğinin hayati önem taşıdığına inanıyoruz. Kadınlara daha fazla ekonomik güç konusunda destek olarak, evlerine, topluluklarına ve dolayısıyla ülkelerine fayda sağlayabiliriz. QNET FinGreen aracılığıyla, kadınların ekonomik olarak güçlenmesini teşvik etme taahhüdümüzü göstermeyi ve kadınlara finansal olarak akıllı seçimler yapma yeteneği vermeyi amaçlıyoruz” dedi.

“Kadınların ekonomide görünmeyen emeğini ortaya koyduk”

İş birliği çerçevesinde kadınların kendileri ve aileleri için daha kararlı, güvenli bir sosyo ekonomik çevre yaratmalarına olanak sağladıklarını vurgulayan QNET Pazarlama ve İletişim Müdürü Irmak Sütçü, “FinGreen projemiz kapsamında Türkiye’de KEDV’in liderliğinde farklı şehirlerde ekonominin parçası olan kadın kooperatifleriyle ve kadın gruplarıyla bir araya geldik. Kadınların sağlık, gıda, barınma gibi temel ihtiyaçları için ekonomik planlama becerisini geliştirmelerine destek olduk. Ekonomide kadının görünmeyen emeğinin değerini kendileriyle tartıştık” dedi.

 

Eğitimin en büyük etkisinin kadınların ‘ekonominin’ aslında anlayacakları bir konu olduğunu fark ettiklerinde başladığını ifade eden Sütçü, “Finansal terimleri çok basit sözcüklerle ve gündelik hayatlarındaki kavramlarla aktardık. Katılımcı kadınların çoğu finansal terimlere yabancılardı ama eğitim sonunda kendi ev düzenlerinde tasarruf yapılabileceğine, ev bütçelerini düzenlerken evin tüm bireylerinin ortak katılımı ile bunu yapabileceklerine dair bir farkındalık kazandıklarını gözlemledik. Bu en büyük çıktılarımızdan biri oldu. Aynı zamanda mevcut ekonomik kriz, enflasyon, yaşam pahalılığı gibi doğal gündemler de eğitimlerimizin maddelerini oluşturdu” dedi.

 

QNET’in FinGreen programını Türkiye’de genişletmek için çalışmalara devam edeceklerini vurgulayan Sütçü, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle kadınların toplumsal rollerinin güçlenmesi için ekonomik okur-yazarlık yeteneklerini geliştirmeyi sürdüreceklerini ifade etti.

 

KEDV Koordinatörü Didem Demircan ise, “Ekonomik okuryazarlık, dar gelirliler ve hem aile hem de toplum içindeki rolleri nedeniyle özellikle kadınlar açısından temel bir ihtiyaç. Ayrıca önemli bir güçlendirme potansiyeli taşıyor. Diğer yandan bu eğitim ile kadınlar; ekonomi içinde bulundukları konumu, kadınların aslında ekonominin ne kadar büyük ve önemli bir parçası olduklarını ortaya koyarak kadınların ailelerinin ve çevrelerinin kalkınmalarında göz ardı edilen çabalarını fark ediyor, bu sayede güçlerinin de farkına varıyorlar.“ dedi.

 

FinGreen finansal okur-yazarlık eğitimine katılan Gülşah İncere ekonomide kadınların hep var olduklarını belirterek şunları söyledi: “Kadınlar olarak ekonominin bir parçasıyız. Hep de öyle olacağız. Kadınlar olarak yönettiğimiz ekonominin farkına vararak, siz de çevrenizdekileri aydınlatabilirsiniz.”

 

Eğitime katılan kadınlar programın sonunda; ekonomide görünmeyen emeğin aslında ne kadar büyük bir yeri olduğunu, ekonominin aslında anlayacakları bir konu olduğunu fark ettiklerini, gündelik hayatlarında bildiklerini pekiştirdiklerini, gelir ve giderleri hesaplamanın önemini anladıklarını belirttiler.

 

QNET Hakkında

QNET, insanların daha iyi bir yaşam sürmelerini sağlayan çok çeşitli sağlık, zindelik ve yaşam tarzı ürünleri sunan Asya’nın önde gelen e-ticaret tabanlı doğrudan satış şirketlerinden biridir. QNET’in e-ticaretin gücüyle beslenen tabandan gelen iş modeli, dünya çapında 100’den fazla ülkede milyonlarca girişimcinin güçlendirilmesine yardımcı oldu.

 

QNET’in merkezi Hong Kong’dadır ve iştirakleri, şubeleri, acente ortaklıkları ve franchise alanları aracılığıyla dünya çapında 25’ten fazla ülkede varlık göstermektedir.

QNET, diğerlerinin yanı sıra Hong Kong Sağlık Gıda Derneği ve Singapur Sağlık Takviyeleri Endüstrisi Birliği’nin yanı sıra çeşitli ülkelerde Doğrudan Satış Derneği’nin bir üyesidir.

 

QNET ayrıca dünya çapında spor sponsorluklarında da aktiftir. Daha belirgin ortaklıklardan bazıları, Manchester City Futbol Kulübü’nün Doğrudan Satış Ortağı ve CAF’ın Afrika Kulüpler Ligi Şampiyonası’dır.

Daha fazla bilgi için QNET’in www.qnet.net adresini ziyaret edebilirsiniz.

Başa dön tuşu