Kültür & SanatMagazinManşet

DÜNYANIN SONUNDAN ÇOK DA BİR ŞEY BEKLEMEYİN

Kara komedinin usta ismi Radu Jude’den çağımızı anlatan çılgın bir taşlama. DÜNYANIN SONUNDAN ÇOK DA BİR ŞEY BEKLEMEYİN, 3 Mayıs’tan itibaren sadece MUBI’de.

2023 Locarno Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen, pek çok önde gelen sinema eleştirmeni tarafından 2023’ün en iyi komedileri arasında gösterilen DÜNYANIN SONUNDAN ÇOK DA BİR ŞEY BEKLEMEYİN, Rumen yönetmen Radu Jude’nin imzasını taşıyor.

KAÇIK PORNO ve AFERIM! filmleriyle tanınan Altın Ayı ödüllü Rumen yönetmen Radu Jude’nin son filmi DÜNYANIN SONUNDAN ÇOK DA BİR ŞEY BEKLEMEYİN, 3 Mayıs’tan itibaren MUBI’de izleyicilerle buluşuyor. Vanity Fair, New York Magazine ve Sight & Sound gibi dünyanın önde gelen yayınları tarafından 2023’ün en iyilerinden biri olarak değerlendirilen film, modern bir Alice Harikalar Diyarında yorumu.

Film, çağımızın tuhaflıklarına kara mizahla iğneleyici bir bakış atıyor. Fazla çalışan ve az maaş alan prodüksiyon asistanı Angela (Ilinca Manolache), çok uluslu bir şirketin işyeri güvenliği videosunu çekmek için Bükreş’teki şirket çalışanlarıyla görüşür. Röportaj yapılan kişilerden biri skandala yol açacak bir açıklama yapınca, Angela hikayeyi baştan yazmak zorunda kalır. Angela’nın pek çok zorlukla yüzleştiği bu yolculuk boyunca farklı karakterlerle karşılaşması, görevi daha da karmaşık hâle getirir. Alman sinemasının önemli isimlerinden Nina Hoss ve Uwe Boll’un da rol aldığı filmde, Angela’nın TikTok’ta yarattığı kişiliği Bobiă da hikâyenin önemli bir parçası. Radu Jude’nin 21. yüzyılın bayağılığını ve ikiyüzlülüğünü topa tutan acımasız mizahı, bizi sosyal medyanın yarattığı kültürü tiye alan eğlenceli bir yolculuğa çıkarıyor.

DÜNYANIN SONUNDAN ÇOK DA BİR ŞEY BEKLEMEYİN filminin fragmanını buradan izleyebilirsiniz.

MUBI hakkında

MUBI, global bir çevrimiçi film seçkisi, yapım şirketi ve film dağıtımcısıdır. Birbirinden güzel, heyecan verici, inanılmaz filmlerin keşfedildiği ve seyredildiği yerdir. Sinemanın efsanevi yaratıcılarından yükselen yönetmenlere; dünyanın her köşesinden filmler MUBI küratörleri tarafından özenle seçilir. MUBI aynı zamanda sadece platform üzerinden erişebilecek iddialı yeni filmlerin yapımcısı ve dağıtımcısıdır. Dünya çapında 190 ülkede hizmet veren MUBI, 16 milyondan fazla üyeyle dünyanın en büyük sinemasever topluluğudur.

Başa dön tuşu