MagazinManşet

DUYGU TARHAN İLK TEKLİSİ “DOSTUM DOSTUM” İLE MÜZİK DÜNYASINA ADIM ATIYOR

Kariyerinde müzikalden caza, funktan R&B’ye kadar pek çok janrda solistlik yapan Duygu Tarhan, Pir Sultan Abdal’ın ünlü eseri “Dostum Dostum”u yeniden yorumladı. Kenan Doğulu’nun yapımcılığını üstlendiği ve Duygu Tarhan’ın modern yorumuyla kendi adını taşıyan ilk solo single’ı “Dostum Dostum” bugün dinleyiciyle buluşuyor.

Müzisyen bir aileden gelen, Anadolu türküleri dinleyerek büyüyen ve İstanbul Devlet Konservatuarı, Bilkent Üniversitesi ve Hunter College gibi kurumlarda müzik eğitimi alan Duygu Tarhan, beş şarkıdan oluşacak EP’sine de ismini veren ilk teklisi “Dostum Dostum”u müzik dünyasıyla buluşturuyor. Lise yıllarında dinleyip bir gün seslendirmek için kendine söz verdiği ve kendisi için özel anlam taşıyan bir eser, sanatçının modern yorumuyla farklı bir boyut kazanıyor.

Duygu Tarhan; Pir Sultan Abdal’ın aynı adlı şiirinden Ali Sultan tarafından bestelenen şarkının cover sürecinde Volkan Öktem ve Ercüment Orkut gibi Türk caz dünyasından önemli isimlerle birlikte çalıştı. Aranjesi Cihan Sezer’e ait olan şarkının kederli ve melankolik atmosferi, sanatçının caz fusion ve funk esintileri barındıran vokaliyle modern bir düzenlemeye taşındı.

 

Klip yönetmenliği Duygu Tarhan’ın çocukluk arkadaşı Burak Kuka tarafından yapılan “Dostum Dostum”, bugün Doğulu Music tarafından tüm dijital platformlarda ve https://youtu.be/vDkoiEcvjn4 linkinde yayına giriyor.

Başa dön tuşu