GündemManşetSon Dakika

Edirne’den İstanbul, Antalya, İzmir, Hatay, Kars’a kadar canımızdan bezdirecek! Eyyam-ı Bahur’un bin beteri geliyor…

Yazın son günlerinde, ülkemizde hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin altına düştüğünü gözlemlemiş olsak da, meteoroloji uzmanlarının son uyarılarına göre bu durum uzun sürmeyecek…

Küresel ısınma ve iklim değişikliği gibi büyük faktörlerin etkisi altında, El Nino ve Eyyam-ı Bahur’un getirdiği sıcaklık artışlarına bir yenisi daha ekleniyor. Bu eğilim, vatandaşların gelecek günler için hazırlıklı olması gerektiğini vurguluyor.

Ağustos sonu ve Eylül başı itibariyle etkisini arttırması beklenen sıcak hava dalgasının, Türkiye haritasını kırmızıya boyaması beklenirken, özellikle belirtilen bölgelerde sıcaklıkların mevsim normallerinin üzerine çıkması öngörülüyor. Türkiye’nin batı bölgelerinde, özellikle Kocaeli, İstanbul, Sakarya, Bursa, Yalova ve Düzce illerinde sıcaklıkların kısa süre içerisinde tekrar yükseleceği tahmin ediliyor.

Bu süre zarfında, özellikle 65 yaş ve üzeri vatandaşlar, kronik rahatsızlığı olanlar, çocuklar ve hamilelerin dışarıya çıkmamaları, çıkmak zorunda kalanların ise açık renkli kıyafetler tercih etmeleri tavsiye ediliyor.

ALINMASI GEREKEN ÖNLEMLER

Yaz sıcaklarının etkisini artıracağı bu dönemde alınabilecek önlemler şunlar:

Yeterince su içmek,
10:00-16:00 saatleri arasında güneşten korunmak,
Hafif ve serin tutacak giysiler giymek,
UV korumalı gözlük kullanmak,

Başa dön tuşu