EkonomiGündemManşet

Efsanevi Aşk ‘’Romeo ve Juliet’’ Monte Carlo Balesi Yorumuyla İki Gün Boyunca Zorlu PSM’deydi!

Monte Carlo Balesi, Jean-Christophe Maillot’nun hem koreograf, hem yönetmen hem de dansçı kimliğiyle edindiği deneyimler ışığında sahneye koyduğu “Romeo & Juliet” performansı, iki gün boyunca Zorlu PSM’de yaklaşık 4500 kişiye eşsiz bir deneyim yaşattı. 50 dansçıdan oluşan büyüleyici kadrosuyla 40’a yakın bale koreografisine imza atan Monte Carlo Balesi, “Romeo & Juliet” temsiliyle, 3 ve 4 Şubat tarihlerinde ilk kez Zorlu PSM Turkcell Sahnesi’nde izleyenleriyle buluştu.

 Klasik balenin dünya çapındaki en iyi temsilcilerinden biri olarak nitelendirilen, kökleri 1909 yılında bale sanatına yeni bir anlam katan Ballets Russes Topluluğu’na dayanan Monte Carlo Balesi 3-4 Şubat tarihlerinde Zorlu PSM’deydi. Usta koreograf Jean-Christophe Maillot’un öncülüğündeki 40’a yakın bale koreografisini repertuarında barındıran Monte Carlo Balesi, zamana meydan okumuş Shakespeare klasiği Romeo ve Juliet’in yeni yorumuyla Zorlu PSM’nin eşsiz atmosferinde seyirciler ile buluştu. Usta koreografın nefes kesen yorumu ile birleşen Monte Carlo Balesi’nin kusursuz performansıyla “Romeo & Juliet”in gösterisi ayakta alkışlanarak izleyenlerden tam not aldı.

Zorlu Performans Sanatları Merkezi 10. sezonunu kutluyor! 10 yıldır ilham verici sanat deneyimleri yaratarak ve dünya sanatına ev sahipliği yaparak daha çok insana sanatı keşfetmeleri ve sanatla dönüşmeleri için ilham veriyor! Ulusal ve uluslararası kültürel iş birlikleri, seçkin kurum ve sanatçılarla olan ortak çalışmalarıyla sanatseverler ve yeni sanat izleyicileri için özgür, yaratıcı, dönüştüren ve geliştiren bir sahne yaratıyor. Bugünün ve yarının sanatçılarına hayal dünyalarını geliştirecek yaratıcı fırsatlar sunuyor ve onlara destek oluyor! Onuncu sezonunda “Onları Seviyoruz” mottosuyla 10 yıllık geçmişinde ağırladığı tüm sanatçıları kutlayan Zorlu PSM sanata gönülden bağlı, yaklaşık 150 çalışanıyla birlikte yenilenmeye ve sürprizler sunmaya devam ediyor. Bugüne kadar 5 milyondan fazla sanatseveri ağırlayan Zorlu PSM, Türkiye’deki kültür sanat faaliyetlerinin yaklaşık yüzde 15’ini gerçekleştiriyor. Dünyaca ünlü müzikallerden, dünya çapındaki müzisyenlere, büyük prodüksiyonlu tiyatrolardan tek kişilik performanslara kadar uzanan nitelikli kültür sanat etkinliklerini sanatseverlerle buluşturan ve dünya standartlarında bir donanıma sahip olan Zorlu PSM, global bir sahne olma vizyonuyla hareket ediyor. Yenilikçi, dinamik, güncel, güvenilir, eğlenceli, çok sesli kapsayıcı, iddialı, sıra dışı yapısıyla performans sanatları merkezi olmanın ötesine geçerek kültür sanat sektörünün gelişimine katkı sağlıyor. Zorlu PSM, 7 farklı mekanda benzersiz bir kültür-sanat deneyimi sunuyor.

 

Başa dön tuşu