EkonomiGündemManşet

En çok satan model unvanını peş peşe sekizinci kez elde etti

En çok satan model unvanını peş peşe sekizinci kez elde etti

UV baskıda endüstriyel üretim gücü ve esnekliğiyle dikkat çeken Nyala, 2022 yılında kendi kategorisinde Avrupa’da en çok satan model olmayı başardı. Nyala kullanıcılarına geniş bir uygulama alanı ve üstün bir performans sunarken, en düşük enerji tüketimi ile de avantajlarını katlıyor.

Türkiye’de Pigment Reklam tarafından temsil edilen UV baskı teknolojileri uzmanı swissQprint’in önde gelen endüstriyel modeli Nyala, pazardaki gücünü bir kez daha teyit etti. Cenevre merkezli pazar araştırma enstitüsü Infosource Nyala’nın kendi kategorisinde Avrupa pazarında en çok satan model olduğunu açıkladı.

swissQprint’in ürün portföyüne ilk kez 2012 yılında katılan ve günümüzde dördüncü nesil versiyonları pazara sunulan Nyala, baskı endüstrisinde kalitesi ve üretkenliğiyle önemli bir bilinirliğe ve saygınlığa kavuştu. Küresel baskı endüstrisine en son Nyala 4 ve Nyala 4S modellerini sunan swissQprint, bu amiral modeli ile üst üste satış başarıları elde etmeyi sürdürüyor. Infosource’un her yıl baskı pazarından elde ettiği istatistiklerden yola çıkarak hazırladığı araştırma Nyala’nın pazar başarısını gözler önüne seriyor. Buna göre, 2022 yılında swissQprint’in Nyala modeli, 130 bin – 500 bin euro fiyat segmentindeki 60 inç (152,4 cm) genişliğinden büyük UV flatbed/ hibrit baskı makineleri kategorisinde bir kez daha lider olarak açıklandı. Nyala, bu araştırmada üst üste sekiz yıldır pazar liderliğini devam ettiriyor.

Nyala’nın endüstriyel bir baskı gücü sağladığına dikkat çeken Pigment Reklam Firma Sahibi Serkan Çağlıyan, Türkiye pazarında da bu modelin takdir gördüğünü söyledi. Çağlıyan; “swissQprint UV baskıda önce flatbed daha sonra rulodan ruloya olmak üzere geniş ürün segmentiyle oldukça iyi bilinen bir üreticidir. Giriş seviyesinden endüstriyel seviyeye kadar farklı modeller ve bu modellerin opsiyonel olarak geliştirilebilme esnekliği baskı profesyonelleri tarafından büyük bir ilgiyle takip ediliyor. Nyala’nın 11 yıl önce başlayan yolculuğu bugün dördüncü nesil versiyonla devam ediyor. Artan hız ve üretkenliğin yanı sıra yeni özelliklerle Nyala pazarı daha uzun süre domine edecek gibi görünüyor” dedi.

Kendi segmentinde Avrupa’nın en çok satan modeli Nyala, günümüzde 4. nesil modelleriyle pazarda güçlü bir konumda bulunuyor. 3,2 x 2 metrelik baskı alanına sahip olan model, her bir yeni nesilde baskı hızını ve verimliliğini sürekli artırdı. Standart Nyala 4 versiyonda 206 m2/saat, 4S modelinde ise 370 m2/saat baskı hızları sayesinde baskı hizmeti sağlayıcıları endüstriyel üretim gücüne çıkabiliyor. Standart modelde 1350 dpi ve CMYK + 5 renk konfigürasyonu sunan Nyala, hızlı versiyonda ise 1080 dpi çözünürlüğe ve CMYK + 1 renk seçeneğine sahiptir. Nyala bir flatbed olmanın yanı sıra rulodan ruloya baskı yapabilmesini sağlayan opsiyonel özellikleriyle baskı profesyonellerine çok yönlülük ve karlılık sağlıyor.

swissQprint modelleri enerji verimliliğinde de lider

İsviçre mühendisliğinin yetkinliğini ve gücünü yansıtan swissQprint geniş format UV baskı makineleri, baskı endüstrisinde yüksek baskı hızı ve üstün kalitenin yanı sıra, uzun ömürlülük ve düşük enerji tüketimi sunuyor. swissQprint’in yeni nesil UV flatbed ve rulodan ruloya baskı makineleri ortalama 2,2 kw/saat elektrik tüketir. Bu, ortalama bir su ısıtıcısının harcadığına veya 64 inç 4K TV’nin iki saatlik kullanımına eş değer bir güçtür.

Medya Teknolojileri Araştırma Enstitüsü Fogra tarafından swissQprint’in flatbed baskı makineleri Kudu, Nyala 4 ve Nyala 4S ile rulodan ruloya baskı makineleri Karibu 2 ve Karibu S’in güç tüketimleri ISO 20690:2018 standardına uygun olarak incelendi. Testler bu baskı makinelerinin ‘sınıfının en iyisi’ enerji verimliliğine sahip olduğunu gösterdi. Benzer makinelere kıyasla aynı performans için daha düşük güç tüketimi anlamına gelen bu özellik, maliyet ve kaynak tasarrufu sağlandığını da gösteriyor. Fogra’ya göre swissQprint şimdiye kadar ürünleri için bu açıdan bağımsız ve standartlaşmış kanıt sağlayan tek üretici konumunda bulunuyor.

Fogra’nın Nyala ve Karibu modellerinin ‘olağanüstü enerji verimliliği’ni ödüllendirdiğini dile getiren Serkan Çağlıyan, artan enerji maliyetleri göz önüne alındığında bu avantajın geçmişe göre daha fazla öne çıktığını sözlerine ekledi.

Başa dön tuşu