GündemKültür & SanatMagazinManşet

“En Sürdürülebilir Koleksiyon”

“En Sürdürülebilir Koleksiyon”

Mavi, The Rivet Awards tarafından beşinci kez  “En Sürdürülebilir Koleksiyon” ödülüne layık görüldü

 Türkiye’nin öncü jean ve hazır giyim markası Mavi, global denim modasında sürdürülebilir çözümleri benimseyen, en yenilikçi ve yaratıcı markaların ödüllendirildiği “The Rivet Awards” tarafından beşinci kez “En Sürdürülebilir Koleksiyon (Best Sustainability)” ödülüne layık görüldü.

Dünyanın en önemli sektörel yayınlarından Sourcing Journal’a bağlı Rivet’in editör ekibi, Las Vegas fuarı süresince markaların 2023/24 Sonbahar/Kış koleksiyonlarını inceleyerek sezonun en iyilerini belirledi. Mavi, denim modasında inovatif ve sürdürülebilirlik özellikleriyle öne çıkarak ödül almaya hak kazanan altı markadan biri oldu.

All Blue. Daha Mavi. Daha İyi. Hepimizin Mavi’si stratejisi kapsamında yarattığı sürdürülebilir ve doğa dostu jeanlerle dikkat çeken Mavi, daha önce Mavi Pro Sport Repreve, Hemp ve Natural Dye ile “En Sürdürülebilir Koleksiyon” ödülünü kazanmıştı. Son ödülü ise Ağustos 2023’ten itibaren mağazalarda yerini alacak Mavi Recycled Blue ve Pro Dark Tech koleksiyonları getirdi.

İleri dönüşümle yeniden hayat bulan malzemeler 

Yeni kadın jean koleksiyonu Recycled Blue, Tencel ve Refibra teknolojisini bir araya getiriyor. Geleneksel süreçlerde çöpe giden veya yakılan tekstil atıkları ileri dönüşümle yeniden hayat bularak koleksiyondaki parçalarda kullanılıyor. %95 daha az su kullanılarak üretilen jean’ler, yumuşak dokusunun yanı sıra vintage bir görünüm sunuyor.

 

Organik pamuklu ve doğal kil boyamalı parçalar

Pro Dark Tech’de yer alan jean’lerde ise, özel yıkama yöntemiyle solmayan özellik kazandırılan geri dönüştürülmüş polyester kullanılıyor. Koleksiyonda organik pamuktan üretilen selvedge denim ceket ve jean’ler ve doğal kil boyamalı parçalar öne çıkıyor.

 

Mavi’nin sürdürülebilirlik yolculuğundaki başarıları ödülde etkili oldu

The Rivet Awards bu yılki seçiminde, sürdürülebilir koleksiyonlarının yanı sıra, markanın sürdürülebilirlik yolculuğunun uluslararası kurumlarca onaylanmasını da dikkate aldı. Ödülle ilgili Sourcing Journal’da yer alan haberde, Mavi’nin Kapsam 1 ve 2 emisyonlarını 2019’dan 2030’a kadar %70, satın alınan mal ve hizmetler kategorisindeki Kapsam 3 emisyonlarını ise TL katma değeri başına %55 oranında azaltma taahhüdünün Science Based Targets initiative (SBTi) tarafından onaylandığının altı çizildi. Ek olarak, 2022’de çevre raporlama platformu CDP (Carbon Disclosure Project) İklim Değişikliği Programı’nın Global “A” Listesi’ne Türkiye’den giren ilk ve tek hazır giyim markası olduğu vurgulandı.

Başa dön tuşu