DünyaGündemKültür & SanatMagazinManşetSağlık

GİRİŞİMSEL PULMONOLOJİ ENSTİTÜSÜ Liv HOSPITAL BÜNYESİNDE EĞİTİME BAŞLIYOR

GİRİŞİMSEL PULMONOLOJİ ENSTİTÜSÜ Liv HOSPITAL BÜNYESİNDE EĞİTİME BAŞLIYOR

Liv Hospital Vadİstanbul ve Dünya Bronkoloji ve Girişimsel Pulmonoloji Derneği (WABİP) iş birliği ile hastanemiz bünyesinde faaliyete geçen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü” tüm dünyadan hekimlere eğitim vermeye başlıyor.

Ülkemiz ve dünya göğüs hastalıkları camiası için önemli bir dönem başlıyor. Tüm dünyadan göğüs hastalıkları uzmanları ve göğüs cerrahları, WABIP ile Liv Hospital Vadİstanbul arasında imzalanan protokolle hayata geçirilen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü”nde eğitim almak üzere ülkemize gelecekler. Mayıs ayında başlayacak eğitimler, 30 Nisan Pazar günü Liv Hospital Vadİstanbul’da düzenlenen “Uluslararası Girişimsel Pulmonoloji” sempozyumu ile duyuruldu.

Dünya genelinde gittikçe artan akciğer hastalıklarının tanı ve tedavisinde girişimsel pulmonoloji hayati öneme sahip. Pek çok ülkede uzman hekimlerin yetişmesi için standart bir eğitim programı maalesef bulunmuyor.

Sempozyum WABIP Yönetim Kurulu Üyesi, Colorado Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden Prof. Dr. Ali Musani ve Liv Hospital Grup Koordinatörü Meri İstiroti’nin katılımıyla gerçekleştirilen “Girişimsel Pulmonoloji Enstitüsü” protokolünün imza töreni ile başladı. Protokole göre; Ali Musani yönetiminde tüm dünyadan seçilecek hekimler, Liv Hospital Vadİstanbul bünyesinde faaliyete başlayan enstitüde ileri bronkoskopik teknikler ve girişimsel pulmonoloji alanında eğitim alacak. Eğitim süreci Liv Hospital Vadİstanbul göğüs hastalıkları hekimlerinden Prof. Levent Dalar ve Doç. Cengiz Özdemir tarafından yurt dışından gelecek eğitimcilerle birlikte yürütülecek.

Mayıs ayında başlayacak eğitimler için başvuru koşulları ve formlar WABIP web sitesinde (wabip.com) yayınlanacak. Dünyanın her yerinden başvurular WABIP’in ilgili komisyonu tarafından değerlendirilerek uygun adaylar seçilecek ve eğitim için kabul edilecek. Üç aylık süre boyunca katılımcılar girişimsel pulmonolojinin her alanından en son teknoloji eşliğinde eğitim alacaklar. Eğitim boyunca farklı ülkelerden gelecek eğitimciler 15’er günlük sürelerle eğitim programına destek verecekler.

Katılımcılar ülkelerine döndüklerinde ileri düzey bir girişimsel pulmonoloji ünitesini kurabilecek ve yürütebilecek donanıma eriştirilecekler. Bu hedefe ulaşmak için yoğun bir teorik ve pratik eğitim programı hazırlandı.

Başa dön tuşu