GündemKültür & SanatManşet

Hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak

Meteoroloji yeni hava durumu tahmin raporunu yayımladı. Yayımlanan yeni rapora göre hafta ortasından itibaren hava sıcaklıkları yeniden artacak. Yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıkları artarak hafta ortasından itibaren artarak ülkemiz genelinde mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.” denildi.

Meteoroloji yeni raporunu yayımladı Hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak

Türkiye, geçtiğimiz hafta aşırı sıcak havanın etkisiyle kavruldu. Birçok ilde sıcaklık rekoru kırılırken perşembe gününden itibaren hava sıcaklıkları azaldı. Hafta sonu da yurt genelinde normal seviyede seyreden sıcak hava hafta ortasından itibaren yeniden artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkenin kuzey kesimleri ile Doğu Akdeniz’in parçalı, yer yer çok bulutlu, Doğu Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusu, Osmaniye, Ordu ve Artvin çevreleri ile Adana’nın kuzey ve doğu kesimlerinin yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

 

Meteoroloji yeni raporunu yayımladı Hafta ortasından itibaren sıcaklık artacak

 

METEOROLOJİK OLAYLAR ŞİDDETLİ OLACAĞA BENZİYOR

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Sıcak havanın yenisi mi geliyor takip ediyoruz. Orman yangınları açısından risk devam ediyor aman dikkat ormanın kenarından bile geçmeyin. Aracınızla geçerseniz bile dışarı birşey atmayın. Yaşlı kronik hastalar ve bebekler içinde 11-16 arası riskli dikkat edelim. Umarım geçtiğimiz çarşamba günü aşırı sıcaklıkta uyarılarımızı dikkate alıp dışarı çıkmayarak “afete” dönüşmesine firsat vermemişinizdir. Bu sene meteorolojik olaylar şiddetli olacağa benziyor El Nino etkisi ve küresel ısınmanın hızlı artması bunu afete dönüştürebilir. ” dedi.

Başa dön tuşu