EkonomiGündemManşetSon Dakika

HAK-İŞ’TEN İMAMOĞLU’NA DESTEK ZİYARETİ

İMAMOĞLU: BEN MERTÇE MÜCADELEYİ SEVİYORUM

HAK-İŞ Konfederasyonu üyesi yaklaşık 40 sendikacı, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. Konuklarını Saraçhane’deki İBB Meclisi’nde ağırlayan İmamoğlu, siyasi iktidarın bazen yargı, bazen müfettiş, bazen de savcılar eliyle bir yanlışın içinde olduğuna vurgu yaptı. “Dilerim, temenni ederim; geri dönsünler” diyen İmamoğlu, “Siyaseten bana sağladığı menfaatin de gramını istemiyorum. Ben, mertçe mücadeleyi seviyorum. ‘Buradan elde ettiğim avantajla öne geçeyim’ diye bir arzum, talebim yok. Ben; marifetimle, ortaya koyacağım emeğimle, işimle mücadeleyi yapmayı isterim. Böyle bir mücadelede, öyle bir güzel yarışta da kim kazanırsa ona da saygı duyulur zaten” şeklinde konuştu.

 

Hak İşçi Sendikaları (HAK-İŞ) Konfederasyonu üyesi yaklaşık 40 sendikacı, hakkında hapis ve siyasi yasak kararı verilen, farklı gerekçelerle soruşturmalara maruz bırakılan İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek ziyaretinde bulundu. İBB’nin Saraçhane’deki ana yerleşkesinde bulunan Meclis Salonu’nda gerçekleştirilen buluşmayı, Hak-İş Disiplin Kurulu Başkanı ve Öz Güven-Sen Sendikası Genel Başkanı Ömer Yılmaz yönetti.

“VERİLEN CEZALAR MİLLETİN VİCDANINDA KABUL GÖRMEDİ”

Toplandıkları İBB yerleşkesinin hem çalışanların hem de İstanbulluların evi olduğunu belirten İmamoğlu, “İnsanlar; eşitliğin, adaletin olmadığı yerde huzur bulamaz. Adalet, devletin esasıdır. Hatta ‘dinidir’ der Hazreti Ali. Çok önemli. Hava, su gibi bir şey. Adil olmayan bir ortamda, hiç kimsenin huzuru bulması mümkün değil” dedi. Türkiye’nin adalet konusunda hiçbir yoksulluk yaşanmamasını dilediğini aktaran İmamoğlu, “Yönetme biçimi bakımından insanlarımız, kendisini yönetecek insanları seçerler. Beğenmediği zaman yollarlar. Beğendiği zaman devam ettirirler. Ya da yeni birisini seçerler. Bu boyutuyla hareket etmek lazım. Bunun ‘A kişisine yapılırsa doğru, B kişisine yapılırsa yanlış’ diye bir anlayışı da olamaz. Kime yapılırsa yapılsın, yanlış yanlıştır” diye konuştu. Son süreçte kendisiyle ilgili verilen alınan kararın ve hakkında başlatılan soruşturmaların milletin vicdanında kabul görmediğini bildiğini vurgulayan İmamoğlu, “Bizim için esas olan da budur. Ama böyle de olsun istemiyoruz. Adaletin bize her zaman doğru istikameti göstermesini arzu ediyoruz. Bu bakımdan umuyorum ki, milli iradenin zarar görmediği bir biçimde sonuçlansın. Ve bu yanlıştan geri dönülsün. Arzumuz budur” ifadelerini kullandı.

“İYİ BİR SINAV VERDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORUM”

Sendikaların kıymetli ve emeğin de kutsal olduğunun altını çizen İmamoğlu, “Buradaki istişare hukukunu, buradaki ihtiyaçları belirleme ve ona göre sürecin belirlenmesi konusundaki ortak akıl masasını da önemsiyoruz. Bu zamana kadar da bu konuda iyi olan bir sınav verdiğimizi düşünüyorum” şeklinde konuştu. İnsanlarının huzurunun “paylaşarak” ve “bölüşerek” büyüyeceğine dikkat çeken İmamoğlu, “Sağlıklı bir bölüşme ve paylaşma olmadığı zaman, orada bir ekonomik refahtan bahsedemeyiz. O bakımdan bütün bu temel duygular üzerinden sendikacılığın da daha iyi günlere erişmesini diliyorum. Ne güzel konular bunlar: Hak, hukuk, özgürlük, eşitlik, adalet, paylaşmak, bölüşmek, nimetin kutsallığı, o nimetin aynı zamanda bütün toprak sahip olan 86 milyon insan tarafından özgün bir şekilde paylaşılması… Memleketimizi evimiz gibi görüyorum. Bir evin hissedarı, o evin bireyleridir. Bu memleketin de hissedarı, 86 milyon insanımızdır. Hiçbir hisse sahibi, bir başkasından daha fazla hisse hakkına sahip değildir” dedi.

Başa dön tuşu