GündemManşet

İnsan Kaynakları Meslek Derneği (İKMD) İlk Temsilciliğini İstanbul’da Açtı

 

Türkiye’nin insan kaynakları alanındaki çatı kuruluşu İKMD ilk şubesini İstanbul’da açtı. Kısa sürede 11 ilde genişlemeyi planlayan İKMD’nin Başkanı Mustafa İskifoğlu “insan kaynakları yöneticileri Türkiye’nin hem özel sektörde hem de kamuda maaşları ödüyorlar. Çalışanların tutundurulması, bulundukları şirkette yetkinliklerinin geliştirilmesi ve esenlikle çalışmalarını sağlamak için bir çok sistemi devreye alıyorlar. Şirketlerin iş hedeflerine ulaşmalarında insan kaynakları çalışanlarının çok önemli ve stratejik sorumlulukları var. Bu sorumluluk nedeniyle birbirimizinden öğrenebileceğimiz platformlarımızı da büyütmemiz gerekiyor” diye konuştu.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası’nın (MESS) dijital dönüşüm ve yetkinlik gelişim merkezi MEXT’de gerçekleşen lansmana çok sayıda insan kaynakları profesyoneli katıldı. İKMD Yönetim Kurulu Başkanı ve MAN Türkiye AŞ İK Direktörü Mustafa İskifoğlu lansmanda yaptığı konuşmada önümüzdeki 2 yıl içinde sanayinin en çok geliştiği 11 ile temsilcilik açacaklarını duyurdu. Bu genişleme hamlesine İstanbul’dan başladıklarını anlatan İskifoğlu, “İnsan kaynakları profesyonelleri olarak sadece çalıştığımız şirketlere değil, Türkiye’nin çalışma hayatına da katkı sağlıyoruz. Örneğin gerek kamuda gerekse özel sektörde son dönemde bozulan ücret dengesini yeniden tesis etme sorumluluğumuz var. Bunun için de çalışmalarımız olacak” diye konuştu.

“Güncellenmeye ihtiyaç var”

Çalışma hayatındaki hızlı değişim ve dönüşümün, kurumlar ve çalışanlar üzerinde önemli etkileri olduğunu anlatan İskifoğlu, bu kritik dönemde meslek mensupları olarak bir araya gelmenin önemine inandıklarını söyledi.

Pandemi ile birlikte yeni bir çalışma çağının başladığını, iş güvenliği ve sağlığı koşullarının yeniden şekillendiğini ifade eden İskifoğlu, “İş yapış biçiminin değiştiğini ve rekabetin daha da zorlayıcı hale geldiğinin de farkındayız” dedi.

Çalışma hayatının dönüşüm hızında yapılması gereken güncel yasa-yönetmeliklere ve ve yaklaşımlara ihtiyaç olduğunun da kaçınılmaz bir gerçek olduğunu vurgulayan İskifoğlu tüm bu hedefler için çalışmalar yürüteceklerini söyledi.

İKMD İstanbul Temsilcisi ve Borusan Mannesman Genel Müdür Yardımcısı Nihan Alhan da görevi üstlenmekten duyduğu mutluluğu belirterek amaçlarının meslektaşlar arası dayanışma ve sürdürülebilir İK yönetimi olacağını vurguladı.

Lansmana katılan Borusan Grubu  İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Nursel Ölmez Ateş de pandemi sonrası gündemlerinde çalışma hayatında esneklik, bağlılık, aidiyet, iş-özel hayat dengesi gibi konuların birarada olduğunu belirterek bunlara gelecek çözümlerin de terzi iş ve tamamen kişiye özel olması gerektiğini söyledi.

“İK’da da nitelikli insan ihtiyacı var”

Oyak İnsan Kaynakları Grup Başkanı Haluk Gümüşderelioğlu da insan kaynaklarının şirketlerde stratejik fonksiyon üstlenebilmesi ve fark yaratması için nitelikli insanlarla çalışmaya ihtiyacı olduğunu söyledi.

İKMD İstanbul Temsilciliği açılış lansmanında son konuşmayı yapan Egon Zehnder Kıdemli Ortağı Murat Yeşildere de ABD’de işten ayrılan ortalama 4 milyon kişi olduğunu belirterek, bunlardan yaklaşık 800 bininin ise iş hayatından tamamen çekildiğinin hesaplandığını söyledi. ABD’de Ağustos ayı sonu itibariyle 11 milyon 300 bin açık iş ilanı olduğunu belirten Yeşildere, hem ABD hem de İngiltere’de iş arayan sayısının açık iş pozisyonlarını kapatmaya yeterli sayıda olmadığını söyledi. Konuşmasında ‘Büyük İstifa’ya dikkat çeken Yeşildere, Türkiye’nin henüz işsizlik nedeniyle işveren egemen olduğunu belirterek, Batı’daki durum nedeniyle beyin göçünün daha da artması riskine işaret etti.

İKMD Hakkında;

“Güçlü Dayanışma, Mesleki Gelişim” sloganıyla ilk temsilciliğini İstanbul’da açan ve Türkiye genelinde 11 ilde genişlemeye devam edecek olan İKMD, iş hayatında önemli istihdam sağlayan kurumları ve insan kaynakları liderlerini temsil ediyor.

Ankara merkezli olarak 2013’den beri insan kaynakları alanında faaliyet gösteren İKMD, insan kaynakları mesleğini icra eden bireylerin ve tüm kurumların tek referans noktası olarak dayanışma içerisinde bulunabilecekleri bir üst yapı olmayı ve çalışma hayatına liderlik edebilecek çağdaş, güncel, katma değer yaratabilecek evrensel ve rekabetçi çözümlerin üretilmesini hedefliyor.

Derneğin; büyük ölçekli ulusal ve uluslararası kurumsal üyelerinin yanında, İnsan Kaynakları mesleğini icra eden bireysel üyelikleri de bulunuyor. Derneğin bireysel ve kurumsal üyeleri 300’e yaklaşmış durumda.

Başa dön tuşu