EkonomiGündemKültür & SanatManşet

İş adamı Bahattin İlkyaz Belediye Meclis Üyeliği Aday Adaylığını açıkladı

Sevilen iş insanı Bahattin İlkyaz, evraklarını AK Parti İlçe Başkanlığı’na teslim ederek İstanbul Esenler Belediyesi Meclis Üyesi Aday Adaylığı başvurusunda bulundu.

Bahattin İlkyaz adaylık başvurusu yaptıktan sonra medya mensuplarına yaptığı açıklamada; “Esenlerimize katkı sunma adına 31 Mart 2024 tarihinde gerçekleşecek olan yerel seçimlere Belediye Meclis Üyesi aday adayı olarak katılıyorum.
Dürüst, çalışkan, şeffaf, hesap verilebilirliği misyon olarak üstlenen başkan ve meclis üyelerinin arasında yer alarak, bu güzel ilçeye ve bu kentte yaşayan tüm yurttaşlarımıza hak ettikleri hizmetleri sunma adına bu göreve talip olduğumun altını çizmek istiyorum. 
Yukarıda kısaca değindiğim konularda sorunlara köklü çözüm üretecek bir belediye meclisinin oluşması dileğiyle tüm aday adayı arkadaşlarımıza başarılar diliyorum” ifadelerine yer verdi.

BAHATTİN İLKYAZ KİMDİR ?

Bahattin İlkyaz, 1971 yılında Bingöl’ün Solhan ilçesinde doğmuştur. Eğitim hayatına Bingöl Solhan Hazarşah İlkokulu’nda başlamış, ardından Açıköğretim Ortaokulu ve Açıköğretim Lisesi’nde eğitimini tamamlamıştır.

İş deneyimi olarak, Bahattin İlkyaz 17 yaşında Kuveyt’e giderek inşaat sektöründe çalışmaya başlamıştır. 1989 ile 2010 yılları arasında Kuveyt’te inşaat işleri alanında taşeron olarak görev yapmıştır. 2010 yılından itibaren ise kendi firması olan İlkyaz Dekorasyon’un sahibi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Siyasi hayatına ise 2004 yılında Ak Parti’ye üye olarak başlamıştır. 2019 yılında Ak Parti’den Belediye Meclis Üyesi aday adayı olmuş ve 2018 yılında Ak Parti Güngören Merkez Mahallesi Teşkilatı’nda görev almıştır.

Aynı zamanda Bahattin İlkyaz, sivil toplum kuruluşlarına da aktif olarak katkıda bulunmaktadır. 2010 yılından bu yana Bingöl Solhan Hazarşah Köy Derneği’nin İstanbul şubesinde başkan yardımcısı olarak görev yapmakta, 2013 yılından itibaren BİN-İL-DER (Bingöl İli Kültür, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) üyesidir. 2017 yılından itibaren hem İstanbul Ticaret Odası (İSO) hem de Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Odası’nın üyesidir.

Bahattin İlkyaz, aynı zamanda çeşitli sertifikalara ve eğitimlere de sahiptir. Bu eğitimler arasında İletişim ve Beden Dili Eğitimi, Siyaset Akademisi, Liderlik ve Yönetim, Çevre ve Sürdürülebilirlik Politikaları bulunmaktadır.

Özel hayatında ise evli ve dört çocuk babasıdır.

Başa dön tuşu