GündemManşet

İstanbul için beklenen kar yağışı başladı…

İstanbul için beklenen kar yağışı başladı…

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan kar yağışı kentin birçok ilçesinde tipi şeklinde etkili olurken AKOM’dan yeni uyarı geldi. Uyarıda kar yağışının İstanbul’da etkisini artıracağı belirtilerek kuvvetli kar yağışının başlayacağı saat verildi. İşte AKOM’dan yapılan uyarı….Meteoroloji günlerce hava durumu uyarıları ile bildirmişti. İstanbul için beklenen kar yağışı bugün başladı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, vatandaşları saat vererek uyardı ve zorunlu olmadıkça trafiğe çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Ayrıca; motosiklet ve elektrikli scooter kullanıcıları ile motokuryeler için de bir uyarı yaptı. Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ise saat 17.00 itibariyle uçuşlarda yüzde 20 azaltmaya gidileceği açıklandı.

Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu; Marmara’nın doğusu, İç Anadolu’nun doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu, Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Kırklareli, Kütahya, Eskişehir, Erzurum, Bingöl, Ağrı ve Iğdır çevrelerinin yerel olmak üzere aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Batı ve Orta Karadeniz kıyıları ile Kırklareli kıyıları, İstanbul, Balıkesir’in kuzeyi, Bursa, Kocaeli ve Sakarya çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. İç ve doğu kesimlerde buzlanma ve don ile birlikte yer yer pus ve sis görüleceği tahmin ediliyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsüne sahip eğimli yamaçlarda çığ riski bulunuyor.

Başa dön tuşu