GündemManşet

İstanbul sonra Sakarya sonra Sinop sonra… El Nino’dan 1000 kat beter

6 Ağustos Pazar gününü korkuyla bekleyen Türkiye, tarih en sıcak gününe şahit olacak. Meteoroloji’den vatandaşlara ‘dışarı çıkmayın’ uyarısı geldi. Kıyı kesimlerde nem oranı yatamayacak duruma getirecek. Pazar günü için uyarı yapan Meteoroloji, İstanbul’da başlayacak olan felaket önce Sakarya’ya oradan da Sinop’a kadar sıçrayacak… Sakarya, Düzce, Zonguldak, Kastamonu İstanbul, Kocaeli, Kırklarelililer uyku haram olacak! Son gün dayanın…

Meteorolojik kaynaklara göre, İstanbul, Kocaeli, Kırklareli ve Karadeniz bölgesinde bulunan Sakarya, Düzce, Zonguldak, Kastamonu ve Sinop gibi illerde önemli bir uyarı yapıldı. Bu gece saatlerinden itibaren nem oranının yüzde 99’a kadar çıkması bekleniyor.

f2yqu-zxwaex7ze.png

KARADENİZ’DEN NEM ÇIKARMASI GELİYOR

Türkiye’de Eyyam-ı Bahur sıcaklarının etkisini göstermeye başlamasıyla birlikte, hava durumu konusunda vatandaşlar bilgilendirilmeye devam ediyor. Hava Forum tarafından yapılan bir paylaşımda, Karadeniz bölgesinde nem çıkarması için son hazırlıkların yapıldığı belirtiliyor.

basrasicagi.jpg

İSTANBUL’DAN SİNOP’A KADAR SIÇRAYACAK

Hava Forum’un paylaşımında, “Karadeniz nem çıkarması için son hazırlıklarını yapıyor. Bu gece ve cumartesi gecesi İstanbul, Kocaeli, Kırklareli hattında nem seviyeleri yüzde 99’a kadar çıkabilir. Tahminlere göre, mor renk bunalıma sokacak düzeyde yüzde 97-99 nem ifade etmektedir. Gülerken, konuşurken terletir…” şeklinde ifadelere yer verildi.

Başa dön tuşu