GündemManşetSon Dakika

‘İstanbul’a 1991 Benzeri Bir Beyaz Kabus Yolda! Kar Sevenler Pamuk Gibi Olacak’

Uzun ve aşırı sıcak geçen yaz aylarından sonra nihayet kış kapıdan yüzünü gösterdi. Havalar bir ılık bir soğuk geçti, meteoroloji uzmanları şimdi kar ve kış kovalıyor. Türkiye’de bu hafta havalar sertleşiyor. Peki kış nasıl geçecek, özellikle İstanbulda?

Meteoroloji, 5 Aralık Salı günü için son hava durumu raporunu yayınladı. Denizli, Burdur, Isparta, Mersin, Sinop, Bayburt, Artvin, Bitlis, Bingöl, Antalya, Erzurum ve Muş’ta gök gürültülü sağanak yağış etkili olacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün haftalık tahmin raporuna göre, hava sıcaklıkları hafta sonuna doğru daha da azalacak. İstanbul’da sıcaklık hafta sonu 8 derecelere kadar düşecek.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen X hesabından yaptığı paylaşımda “Türkiye’de hava sertleşiyor” uyarısında bulundu. Şen’in paylaşımları şöyle:

* Yarın Çarşamba sabah Ege ve Akdeniz bölgelerine yeni bir yağışlı hava geliyor. Yarın öğlen marmarayı ve akşam iç anadoluyu da kapsayacak. Marmara ve Ege de yağmur kuvvetli. Hafta sonu Türkiyede hava sertleşiyor. Soğumayla birlikte Kar yağışıda görülebilecek.

istanbul-kar1.jpg

* Bugün Güney Doğu Anadolu ve Doğu Anadolu’nun batısında yağmur kuvvetli. Diğer bölgelerde yağış yok. sıcaklıklar ortalamada devam ediyor. Erzurum, Erzıncan, Kars, Ardahan çevrelerinde bugün akşam ve yarın yoğun KAR yağışı olacak ulaşımda aksamalar olur.”

istanbul-kar.jpg

1991 BENZERİ BİR KIŞ

Hava City hesabı da sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, İstanbul için kötü haber verdi.

 

Başa dön tuşu