Manşet

Karanfil suyu saçı gürleştirir mi?

Doğadan gelen şifayı, saçlarınızın güzelliği için kullanabilirsiniz. Örneğin, karanfil suyu saçı gürleştirir ve daha canlı olmasına yardım eder. Eğer, saç dökülmesini azaltan bitkisel bir çözüm arıyorsanız, karanfil suyuna bir şans verebilirsiniz.

Karanfil suyu saçı gürleştirir mi?

Saçlar için karanfil suyu kullanan kadın ve erkekler, memnuniyetini dile getiriyor, etrafındaki insanlara tavsiye ediyor. Çünkü, iki malzeme ile kolayca hazırlanan bu tarif sayesinde gürleşen saçlarından çok mutlular! Siz de onlardan biri olabilirsiniz.

Karanfil suyu kaç gün kullanılır?

Öncelikle, yoğun bakım için her sabah veya akşam saçlarınıza karanfil suyu sürmeniz tavsiye ediliyor. Bu sayede, daha hızlı bir toparlanma ve yeniden yapılanma meydana geliyor. İlk iki haftadan sonra saçların gürleştiği, dökülmenin azaldığı ve yeni saçların çıktığına şahit olanlar var. İstediğiniz sonucu elde edene kadar her gün kullanın ve sonrasında koruma için birer gün arayla sürebilirsiniz.

Saç gürleştirici özelliği nereden geliyor?

Karanfile sadece hoş koku veren bir baharat türü olarak bakarsak, haksızlık etmiş oluruz. Bitki bilimi yani fitoterapi alanında çalışan uzmanlar, karanfilin içeriğindeki faydalı yağlar, vitamin ve mineraller sayesinde saç gürleştirici özelliği olduğunu belirtiyor. Bu bakımdan, gönül rahatlığıyla karanfil kürü kullanmaya devam edebilirsiniz.

Karanfil suyunun saça faydaları nelerdir?

Hemen bugün karanfil suyu kullanmaya başlayabilirsiniz. Çünkü, saç dökülmesinin azalmasına yardımcı oluyor. Yeni saçların çıkmasını destekliyor. Saç tellerini kalınlaştırarak daha gür ve canlı bir görünüm kazanmasını sağlıyor. Tüm bu şahane özellikleriyle, sizce de denemeye değer mi? Bizce, kesinlikle evet!

Karanfil suyu nasıl yapılır?

Son derece kolay bir şekilde yapabilirsiniz. Dikkat etmeniz gereken en önemli nokta ise, kaynatırken yağının kaçmaması için cezvenin üzerine bir kapak kapatmaktır. Bu sayede, saçlar için faydalı karanfil yağını da kullanmış olacaksınız. Bir su bardağı oda sıcaklığında suya 10 adet karanfil ekleyip cezveye alın. Kapağı kapalı olarak kısık ateşte bir taşım kaynatın. Ardından soğuması için ocaktan indirin ve hazır! İşte bu kadar kolay ve tahmin edilenden çok daha yararlıdır!

Saçları gürleştirmek için neler yapılabilir?

Bazen, vücudumuzdaki vitamin ve mineral eksikliği, saç sağlığını olumsuz yönde etkileyebilir. Eğer, böyle bir durum yaşıyorsanız vakit kaybetmeden aile hekimine danışıp bir kan tahlili yaptırın. Eğer, eksikler varsa doktorunuzun önerdiği şekilde takviyelerinizi kullanın. Biliyorsunuz ki saçlarımız canlıdır. Hem içeriden hem dışarından bakıma ihtiyacı vardır. Saçlarınızın daha gür olması için yumurta, ceviz, balık, badem, yer fırstığı, ıspanak gibi yararlı besinlere günlük hayatınızda mutlaka yer verin. Ayrıca, içeriği temiz ve bitkisel bazlı şampuanlar daha faydalı olacaktır. Mümkün olduğunda saç düzleştirici, maşa, jöle gibi saçlara zarar verenlerden uzak durun veya en az şekilde kullanın.

Melek

Başa dön tuşu