MagazinManşet

KRALİYET ÖDÜLLÜ İNGİLİZ TASARIMCI TOM DIXON İSTANBUL’A GELİYOR

Aydınlatma, mobilya ve aksesuar tasarımında “çok yönlülüğü ve yenilikçi” özellikleriyle öne çıkan tasarımcı Tom Dixon, Türkiye’de 10 yılı geride bırakan lüks mobilya mağazası diseňo’nun davetlisi olarak İstanbul’a geliyor. Tom Dixon, kendi adını taşıyan global markasının 20’nci yılı kutlamaları çerçevesinde birçok global tasarım devi markalarını bir araya getiren diseňo’nun Skyland HOM Dekorasyon Merkezi’ndeki showroomunda 9 Kasım’da Türk tasarımcılar, iç mimarlar ve sektör temsilcileriyle buluşacak. 2002 yılında kurulan Tom Dixon markası, bugün 90 ülkede temsil edilen İngiliz lüks tasarım markası olarak dikkat çekiyor.

Kendi kendini yetiştirmiş birisi olarak tasarım dünyasına adım atan ve inovatif yaklaşımıyla dikkat çeken Tom Dixon, kısa bir sürede en çok konuşulan, daima yeni malzemeler deneyen ve bunun yanında da endüstriyel fikirleri de üst düzey tasarımlara uygulayan avangart tasarımcılardan biri olmayı başarmış. Marka günümüzde, İngiliz köklerinden ilham alan bir estetikle ürünler, malzeme ve tekniklerin öncü kullanımıyla uluslararası alanda tanınıyor ve büyük beğeni topluyor. Mobilya, aydınlatma ve aksesuarlarda uzmanlaşan Tom Dixon’ın Londra, Milano, Hong Kong, New York, Tokyo, Şanghay ve Hangzhou’da merkezleri bulunuyor.

İngiliz tasarım dünyasına yaptığı hizmetlerden dolayı Kraliçe tarafından Britanya İmparatorluğu Nişanı (OBE) ile ödüllendirilen Tom Dixon ayrıca birçok uluslararası ödülün de sahibi. Tasarımlarına inovatif yaklaşımını aktaran Tom Dixon ayrıca; Moroso, Cappellini, Asplund, De Vecchi, Inflate, Salviati, Swarovski, Driade ve Terence Conran gibi mobilya sektöründeki büyük tasarım markalarının da içmimarlığını yapıyor. Tom Dixon, bunun dışında Vivienne Westwood, Jean Paul Gaultier, Ralph Lauren ve Romeo Gigli gibi moda tasarımcılarıyla da çalışmalarını sürdürüyor.

Başa dön tuşu