EkonomiGündemKültür & SanatMagazinManşet

Küçükçekmece Türk Anneler Derneği’nin Yönetim Kurulundaki İş kadını Anneler Rekora Koşuyor..

Küçükçekmece Türk Anneler Derneği’nin Yönetim Kurulundaki İş kadını Anneler Rekora Koşuyor..

Küçükçekmece Türk Anneler Derneği’nin Dev Projesi “BİR KALEM VER BİR HAYAT YAZSINLAR” ile rekora koşuyor..

Türk Anneler Derneği 1959 yılında Şair ve yazar Halide Nusret Zorlutuna tarafından kurulmuş olup, derneğin genel başkanlığını Handan Çakıroğlu yürütmektedir. Derneğimiz Ankara merkezli olup Türkiye çapında toplam 67 şubesi vardır.

2019 yılında da Türk Anneler Derneği Küçükçekmece Şubesi kurulmuş olup Yönetim

Kurulu Başkanı Figen Gürlek, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Funda Baykan, Filiz Şahin,  Gülriz Erdilli ve Deniz Gülerçin, Gülcan Şen gibi seçkin iş kadını anneler tarafından topluma faydalı ve başarılı çalışmalara imza atılmaktadır.

Derneğin en önemli misyonu ise; Gelecek nesillerimizi en iyi şekilde yetiştirmekle görevli olan aileler ile çalışmalar yapmak. Bu gelişim süreci içeriğinde aile ve çocuğun bilinç ve sorumluluğunun artması adına projelere bağlı olarak psikologlar, pedagoglar ve öğrencilerin öğretmenleri eşliğinde seminerler, konferanslar, gösteriler ve paneller düzenlenmektir.

Derneğin ilk büyük ve Türkiye çaplı planlanan ve halen devam etmekte olan projesi ise:

“BİR KALEM VER BİR HAYAT YAZSINLAR” konulu proje öğretmen ağı ile derneğe ulaşan köy okullarını kapsamaktadır. Bu okullar ilk önce fiziki bölge, öğrenci kapsamı araştırılmakta olup sonrasında rapor hazırlanılmakta ve okullarda bulunan her öğrenciye maddi durumu ayırt edilmeksizin pedagoglar ve öğretmenler ile çocuklarımızın ihtiyaçlarına uygun en az bir sene süre ile kullanabilmeleri için gerekli araç-gereçleri hazırlama sürecini kapsar. Projemizin amacı kırsal bölgelerde eğitim gören çocuklarımızı eğitime teşvik ederken ailelerine destek vermektir.

Başa dön tuşu