GündemKültür & SanatMagazinManşet

KÜLTÜR ve SANAT MARATONU BAŞLADI

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından düzenlenen Başkent Kültür Yolu Festivali Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz’un katılımıyla Gökyay Satranç Vakfı Müzesi’nde SICA (Orta Amerika Entegrasyon Sistemi) üyesi ülkelerin büyükelçilerinin katıldığı satranç turnuvasıyla başladı.

Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, Başkent Kültür Yolu Festivali’nin açılışını Gökyay Satranç Vakfı Müzesi’nde SICA üyesi ülkelerin büyükelçileriyle gerçekleştirmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Satrancın tüm kültürleri kapsadığını hatırlatan Bakan Yardımcısı Yavuz, “Satranç gibi kadim bir oyunun kapsayıcılığını görüyoruz. Bu etkinlik ülkelerarası ikili ilişkiler açısından da çok önemli. Son yıllarda SICA üyesi Kosta Rika, Guatemala, Dominik, El Salvador ve Panama gibi ülkelerle siyasi, ekonomik ve kültürel ilişkilerimiz çok daha güçlü hale geldi. Turnuvaya katılan SICA ülkeleri ve Gürcistan büyükelçilerine Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında gerçekleştirdiğimiz satranç turnuvasına katılımları için teşekkür ediyor, festivallerimizi ve ülkemizin güzelliklerini kendi ülkelerinde de anlatmalarını rica ediyorum” dedi.

Dominik Cumhuriyeti Büyükelçisi Elvis Antonio Alam Lora, açılışta yaptığı konuşmada SICA ile ilgili bilgi verirken, Kültür ve Turizm Bakanlığı’na ve Gökyay Satranç Vakfı yöneticilerine teşekkür etti. Açılışta konuşan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da “Başkent Kültür Yolu Festivali kapsamında Ankara’nın tarihi bölgesinde sanatla kültürle dolu 23 gün geçireceğiz” diyerek festivalin ilk etkinliğinde olmaktan duyduğu memnuniyeti katılımcılarla paylaştı. Açılışta, Türkiye Satranç Federasyonu Genel Sekreteri Mehmet Sedat Fırat ve Gökyay Yönetim Kurulu Başkanı Akın Gökyay da birer konuşma yaptı. Açılış konuşmalarının ardından katılımcılara piyano dinletisi sunuldu.

Bakan Yardımcısı Yavuz 19. Şefik Bursalı Resim Yarışması Ödül Töreni’ne katıldı

Bakan Yardımcısı Özgül Özkan Yavuz, festival kapsamında Türk resim sanatında önemli yeri olan, yaşamı ve eserleriyle gençlere ilham veren Ressam Şefik Bursalı’nın anısına, günümüz sanat çalışmalarına destek vermek ve yeni eserler üretilmesini teşvik etmek amacıyla Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim yarışmasının sergisi ve ödül törenine de katıldı.

Bakan Yardımcısı Yavuz, 19’uncusu düzenlenen Şefik Bursalı Resim Yarışması’nı ilk kez bakanlık mekanları dışında bir yerde gerçekleştirdiklerini hatırlattı. Yavuz, şunları söyledi:

“Bakanlığımız için son derece özel bir etkinliği Ankara Kalesi’nde gerçekleştirmek istedik. Emin Antik’te bu güzel etkinliğe ev sahipliği yaptı. Bakanlık olarak Şefik Bursalı Resim Yarışması gibi sanatın çok farklı alanında yarışmalar düzenliyoruz. Amacımız yeni eserler keşfetmek ve genç sanatçılara destek olmak. Yarışmamıza 627 eser katıldı. Dört eser başarı ödülü alırken, 45 eser de sergilenmeye layık görüldü. 19. Şefik Bursalı Resim Yarışması’na katılan tüm genç sanatçılarımıza, seçici kurulumuza ve sergimizi ağırlayan Emin Antik’e, Altındağ Belediye Başkanımız Asım Balcı’ya teşekkür ediyorum.”

 

Başa dön tuşu