EğitimGündemManşetSağlık

Prof. Dr. Suat Doğancı Dubai’de Düzenlenen Damar Cerrahisi Kongresine Katıldı

Prof. Dr. Suat Doğancı Dubai’de Düzenlenen Damar Cerrahisi Kongresine Katıldı

Organizasyonda oturum başkanlığı yapan Prof. Dr. Suat Doğancı, derin toplardamar tıkanıklıkları konusundaki tecrübelerini dünyanın dört bir yanından gelen cerrahlar, sağlık çalışanları ve bilim insanlarıyla paylaştı.

Derin ventrombozu (derin toplardamar tıkanıklığı) sonrasında düzgün tedavi edilmeyen hastaları nelerin beklediğini hastalığın mekanizmaları ile anlatan Prof. Dr. Suat Doğancı, ayrıca bu hastalığın tedavisinde en güncel ve etkili yöntem olan derin venözstentleme yönteminin hangi hastalar için uygun olduğu konusunda bilgilerini aktardı.

35 ülkeden hekimlerin, akademisyenlerin ve sağlık profesyonellerinin katılımıyla iki gün boyunca devam eden etkinlikte, çalıştaylar aracılığıyla damar cerrahisi alanında en güncel tedaviler ele alınırken aynı zamanda tanı ve tedaviye yönelik tıbbi cihazlar da sergilendi.

PROF. DR. SUAT DOĞANCI KİMDİR?

Kalp Damar Cerrahisi alanında hizmet veren Prof. Dr. Suat Doğancı, 1999 yılında Gülhane Askeri Tıp Fakültesinde lisans eğitimini birincilik ile tamamlamıştır. 2000-2002 yılları arasında İzmir 600 yataklı Hava Hastanesi’nde pratisyen hekim olarak çalışmıştır. 2003-2008 yılları arasında Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde Kalp Damar Cerrahisi bölümünde uzmanlık eğitimini almıştır. 2008-2011 yılları arasında Ankara Gülhane Askeri Tıp Fakültesi’nde Kalp Damar Cerrahisi uzmanı olarak çalışmıştır. 2011-2013 yılları arasında yardımcı doçent kadrosunda çalışmıştır. 2013 yılında ise doçentliğini almıştır. 2016-2017 yılları arasında Hollanda’da Maastricht University, EuropeanVenous Center’da Prof. Dr. CeesWittens ile birlikte ‘Derin Ven Hastalıkları Tedavisi’ konusunda çalışmıştır. 2017 yılında Türkiye’ye dönünce Sağlık Bilimleri Üniversitesi Gülhane Tıp Fakültesi’nde “Derin Ven Hastalıkları Tedavi Programı”nı başlatmıştır. 2020 yılında aynı üniversitede profesörlük unvanını almıştır. 2022 yılında ise kendi muayenehanesinde hizmet vermeye başlamıştır. Fleboloji alanında çok sayıda ulusal ve uluslararası makale, kitap bölümleri ve kılavuzlarda yazarlığı bulunmaktadır. Halen TurkishJournal of VascularSurgery dergisinin editörlüğünü yürütmektedir. Türk Fleboloji Derneği Genel Sekreteridir ve ayrıca çok sayıda uluslararası bilimsel dernekte aktif olarak görev almaktadır. EuropeanVascularCourse‘daVenöz Kurs Direktörüdür. EuropeanCollege of Phlebology Eğitim Koordinatörü ve Yönetim Kurulu Üyesidir. Çalışmalarıyla çok sayıda ulusal ve uluslararası ödüle layık görülmüştür. Atina’da 2005 yılında Avrupa Kalp Damar Cerrahisi Derneği (ESCVS) tarafından düzenlenen kongrede damar cerrahisi alanında ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülüne layık görülmüştür.

Başa dön tuşu