EğitimEkonomiGündemManşet

REZAN ÖZGE ÖZDEMİR ORMAN: “PROJELERİN EN ÖNEMLİ UNSURU MEKAN PSİKOLOJİSİ”

ROOM STÜDYO KURUCU YÖNETİCİSİ REZAN ÖZGE ÖZDEMİR ORMAN: “PROJELERİN EN ÖNEMLİ UNSURU MEKAN PSİKOLOJİSİ”

Kişilerin hayatının önemli bir kısmını kapalı mekanlarda geçirdiğini hatırlatan Özdemir Orman, insanların içerisinde bulundukları mekanların onların ruh haline doğrudan etki ettiğini ifade etti.

Rezan Özge Özdemir Orman “Bazı mekanların kapısından içeri adım atar atmak kendimizi keyifli, rahat ve huzurlu hissederiz. Enerjimiz yükselir, stresimiz azalır. Örneğin konseptini, ambiyansını beğendiğimiz bir kafenin hemen müdavimi oluruz. Mekanlar cansız olsalar da dokularıyla, renkleriyle, ışıklarıyla bize çok şey hissettirirler. Bazen de tam aksi olur. Bu nedenle bir projeyi tasarlarken aslında ne hissetmek istediğimizi de tasarlarız. Tasarladığımız her yapı ve mekan kendi içinde tutarlı ve özgün olmalı, tüm duyularımıza bir denge içerisinde hitap etmelidir” açıklamasında bulundu.

“Başarılı bir projenin anahtarı ihtiyaç ve beklentileri iyi anlayabilmektir”

Bir projenin başarıyla sonuçlanmasının temel unsurunun iyi iletişim olduğunu söyleyen M. Rezan Özge Özdemir Orman,“Başarılı bir projenin anahtarı danışanlarımızın ihtiyaç ve beklentilerini iyi anlayabilmekten geçiyor. Daha sonra bu verileri mesleğin temel doğrularıyla birleştirmek gerekiyor. Doğru malzemeyle, doğru uygulamayla, doğru bütçeyle, işlevsel mekanlar oluşturabilmek ve bunu yaparken görsel bir zenginlik sağlayabilmek, ruhun ihtiyaçlarını da karşılayabilmek çok önemli” diye konuştu.

Başa dön tuşu