MagazinManşet

ŞAFAK PEKDEMİR, “BARIŞ AKARSU MERHABA”da Kendi Sesinden Barış Şarkıları Söylüyor…

“Yasak Elma” dizisinin Zeynep Argun’u olarak izleyicilerin ilgi odağı olan Şafak Pekdemir, bu kez 18 Kasım’da gösterime girecek “Barış Akarsu: Merhaba” filminde Nalan karakteriyle göz dolduracak. Filmde şarkı da söyleyen Pekdemir, “Müzik, dinlesem de söylesem de beni mutlu ediyor” diyor.

Bazen şanssızlık diye düşündüğümüz olaylar şanslı kapıları aralayabiliyor… Bu cümle tam da Şafak Pekdemir için yazılmış. Profesyonel voleybolcuyken talihsiz bir sakatlık, ardından başlayan oyunculuk günleri… Şafak Pekdemir, “Geriye dönüp baktığımda keşke demiyorum, aksine hoşuma gidiyor; hayatımın o dönemini öyle yaşamış olmam, sonrasında da çok yardımcı oldu benim ben olmama” diyor.

Pekdemir, 18 Kasım’da vizyona girecek “Barış Akarsu Merhaba” filminde Nalan karakteriyle sinemaseverlerin karşısına çıkacak. Vizyon tarihini heyecanla beklediğini söyleyen sanatçı, filmde kendi sesinden Barış şarkılarını seslendirecek.

“BARIŞ, HALA AMASRALILARIN ÇOCUĞU”

Daha önce de başka bir filmde de kendi sesiyle şarkılar söyleyen Pekdemir, “Müzik, kendimi bildim bileli bana en iyi gelen şeylerden biri. Duyguları ifade etmekle ilgili her şey büyülü geliyor bana zaten; söylemek, oynamak.. Motivasyonları benim için aynı.” şeklinde konuşuyor.

Filmin çekimlerinin yapıldığı Amasra’da Barış Akarsu’nun vefatından 15 yıl sonra bile ne kadar önemli olduğunu gördüklerini belirten sevilen oyuncu, “İnsan, Barış’ın nasıl Amasralıların çocuğu olduğunu hissediyor orada, acaba yaşasaydı bu sevgi neler yaratırdı, neler olurdu diye düşündürüyor. Huzurla uyusun…” diyor.

“ÖLÜM ZOR BİR KONU İŞLEMEK İÇİN…”

 Şafak Pekdemir, “Filmde canlandırdığınız Nalan da Barış Akarsu ile aynı araçta yakın arkadaşı Zeynep’le birlikte hayatını kaybediyor. Gerçek bir hayat hikayesinde, hayatını bir kazada kaybetmiş birini canlandırmak sizde nasıl duygular yaşattı?” sorusuna ise şu yanıtı veriyor:

“Ölüm zaten başlı başına zor bir konu işlemek için… Hele ki böyle genç ve zamansız bir kazayla olunca insan daha derin, daha çok hissediyor, düşünüyor. Her rolü oynarken her anının yerine koyuyorsun kendi ama o anın gerçekten yaşandığını bilmek daha buruk bir hal yaratıyor…”

“TERAPİ Mİ, AŞK MI BİLMİYORUM”

Kendini; “Çok düşünen, altıncı hissi kuvvetli ve güvenilir” diye özetleyen Şafak Pekdemir, “Oyunculuk benim anda kalmak dediğimiz durumu becerebildiğim, kafamı susturabildiğim tek alan. Yani terapi mi dersiniz aşk mı dersiniz bilmiyorum ama iyi hissetmekle birebir ilgili. Hem çok tek başına hem çok kalabalık bir iş, küçük bir tedirgin edici hal de var.” diye konuşuyor.

Yapımcılığını Fikri Harika Production ve Aytaç Medya’nın üstlendiği, yönetmenliğini Mert Dikmen’in yaptığı, İsmail Ege Şaşmaz, Almila Ada, Şafak Pekdemir, Hüseyin Avni Danyal, Ebru Nil Aydın, Metin Coşkun, Aslıhan Kapanşahin ve Burak Satıbol’un oynadığı “Barış Akarsu Merhaba” 18 Kasım’da Türkiye’de ve toplam 23 ülkede vizyona girecek.

“Barış Akarsu Merhaba”nın büyük ilgi gören fragman linki ise şöyle:

https://youtu.be/UywgASzTMS4

Başa dön tuşu