GündemMagazinManşet

Sanatçılar Yılmaz Güney’i mezarı başında andılar

Sanatçılar Ataol Behramoğlu, Suavi ve Orhan Aydın, Türk ve dünya sinemasının unutulmaz isimlerinden Yılmaz Güney’in Paris’teki Pere Lachaise Mezarlığı’nda bulunan mezarını ziyaret ederek burada açıklamalarda bulundu.

Son zamanlarda Yılmaz Güney hakkında söylenenlere sert şekilde cevap veren sanatçılar Güney’in ” kişiliği ile yapıtları ile Türkiye’nin kalbine gömülü olduğudur” vurgusu yaptılar.

DurakMedya’dan Mustafa Barış Durak’ın haberine göre Ataol Behramoğlu, Orhan Aydın ve Suavi Paris’te Yılmaz Güney’in mezarını ziyaret ettiler.

Mezarı başında konuşan Ataol Behramoğlu “Yılmaz Güney gibi muhteşem bir enerjinin burada, bu taşın altında olduğuna insan inanamıyor. Ama asıl gerçek, Yılmaz Güney’in kişiliğiyle, yapıtıyla, her şeyiyle Türkiye’nin kalbine gömülü olduğudur” dedi.

Suavi ise Güney’in anısı önünde ben de saygıyla eğildiğini belirterek, “Güneşin hiçbir zaman balçıkla sıvanmayacağına olan inancımla, Yılmaz Güney’i sevenleri dostça selamlamak istiyorum” şeklinde konuştu.

Oyuncu Farah Zeynep Abdullah’ın Yılmaz Güney hakkında yaptığı yorumlar için bir kısım çevre eleştirirken bir kısım çevrede destek vermişti.

Başa dön tuşu