ManşetSağlık

STRESİN CİLTTE YARATTIĞI OLUMSUZ ETKİLERİ AZALTMAK MÜMKÜN MÜ?

STRESİN CİLTTE YARATTIĞI OLUMSUZ ETKİLERİ AZALTMAK MÜMKÜN MÜ?

Yapılan bilimsel çalışmalarstres faktörünün vücudun kimyasında değişikliklere yol açarak ciltte hızlı yaşlanmaya, kurumaya ya da fazla yağlanmaya ve saçlarda dökülmeye sebep olabildiğini ortaya koyuyor.

Medikal Estetik Uzmanı Dr. Hüseyin Ülger, stresin deride yol açtığı hasarlara karşı cildi sağlıklı, parlak ve genç bir görünüme kavuşmasını sağlayabilecek uygulamaları anlattı. Ülger, cildi stresin olumsuz etkilerinden koruyabilmek için öncelikle stres ile baş etme yöntemlerinin geliştirilmesi ve uzman bir hekime danışılması gerektiğinin altını çizdi.

“Uzman bir hekime danışarak size en uygun tedavi yöntemini belirleyin”

Pek çok hastalığın kökeninde etkin rol oynayan ve kişinin bütün hayatını etkileyen stresin ciltte de büyük bir tahrifat yarattığını söyleyen Dr. Hüseyin Ülger, “Günlük hayatın bir parçası haline gelen stres, son dönemde pandemi ile birlikte daha da yoğun olarak kendisini gösteriyor. Öncelikle cilt bakımını ihmal etmemelisiniz. Ardından uzman bir hekime danışarak size en uygun tedavi yöntemini belirleyebilir, cildinizi yenilemek ve ışıltı katmak için PRP, Mezoterapi, Paris Işıltısı gibi uygulamalardan faydalanabilirsiniz” dedi.

Stresin yol açtığı soluk ve cansız cilt görünümüne son verecek birçok yöntem olduğunu dile getiren Ülger, “Son dönemin en gözde uygulamalarından biri olan Paris Işıltısı, enjeksiyon tekniği ile uygulanan ve yüze ışıltı vererek sağlık, canlılık katan etkili bir yöntem. Stres nedeniyle cildinde kuruluk ve matlık yaşayan kişiler tercih edebilir” dedi.

“Diğer yandan kişinin kendi kanından hazırlanan ve en etkin tedavilerden biri olan PRP; kırışıklık, hacim ve elastikiyet kaybı, sağlıksız görünen cilt üzerinde etkilidir. Bir diğer seçenek olarak mezoterapi de ciltte kolajen sentezini uyararak, gençleşme, sıkılaşma ve parlaklık sağlar” açıklamasında bulundu.

 

 

Başa dön tuşu