GündemManşetSpor

Umut olmak için pedal çevirecekler

Umuda Pedal Bisikletçileri, Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı’nın (TEGV) 28 Ekimde açılacak olan Van Nirun Şahingiray Eğitim Parkı’na Tasarım ve Beceri Atölyesi kurulumu için kampanya başlatıyor.  

Bisikletçiler 7-8 Ekimde Van Gölü çevresinde çocukların geleceğine umut olmak için pedal çevirecek.

2018 sürüşleriyle TEGVin İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı ve Batman; 2019 sürüşleriyle de Mardin Savur ve İzmir Eşrefpaşa Öğrenim Birimlerinin atölyeleri için kaynak yaratan Umuda Pedal bisikletçileri pedallarını bu kez Vanlı çocuklar için çevirmeye hazırlanıyorlar.

Çeşitli meslek gruplarından oluşan 21 gönüllü bisikletçi, 7 – 8 Ekim tarihlerinde Van Gölü çevresinde 200 km. pedal çevirecek. Bisikletçiler turlarına 28 Ekimde açılışı planlanan Nirun Şahingiray Eğitim Parkı şantiyesinden başlayacak, ve yaklaşık 90 km.lik sürüşün ardından Muradiyeye varacaklar. TEGVin Muradiye Öğrenim Birimi’ni ziyaret ederek çocuk ve gönüllülerle buluşacaklar. Ertesi gün Erciş’e 50 km daha bisiklet sürecek, TEGV Erciş Öğrenim Birimindeki çocuk ve gönüllülerle buluşacaklar. Bir sonraki durakları ise çalışmalarını Tatvanda sürdüren TEGV Ateşböceği olacak.

Umuda Pedal’ın 4 sürücüden oluşan kadın takımı, geçtiğimiz hafta sonu Formula1 pistinde koşulan ve aralıksız 24 saat süren İstanbul24 Boostracede yarışmış ve kategorilerinde 3. Sırayı alarak kürsüye çıkma başarısını göstermişlerdi.

TEGV ile yolları 2018 yılında kesişen Umuda Pedal, TEGV adına ilk kez 2018 yılında Göteburg-Hamburg arasında 800 km sürüş yapmış ve İstanbul Ferit Aysan Eğitim Parkı ile Batman Öğrenim Biriminin atölyesinin kurulumu için bağış toplamıştı. Ekip TEGV için 2. etkinliğini 2019 yılında Milano-Münih rotasında sürüş yaparak İzmir Eşrefpaşa ve Mardin Savur Öğrenim Birimlerinin atölyelerinin kurulumlarını sağlamışlardı. Aynı yıl Mardin-Şanlıurfa arasını da bisikletleriyle kat etmiş, Şanlıurfa TEGV öğrenim birimi adına da etkinliklerde bulunmuşlardı.

Araya giren pandemi nedeniyle toplu sürüşlere ara vermiş olan Umuda Pedal bisiklet ekibi yeniden bir araya geldi ve bu kez Vanda sürecekler

Başa dön tuşu