EkonomiGündem

USİAD BAŞKANI SİBEL KILIÇARSLAN METİN: “BİR DEPREM ÜLKESİ OLARAK SİGORTALANMA HIZIMIZI ARTTIRMALIYIZ”

Ulusal Sigorta Acenteleri Derneği (USİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Sibel Kılıçarslan Metin, 6 Şubat’ta yaşanan deprem felaketinin yarattığı büyük yıkıma dikkat çekerek “Felaketlerde en kısa sürede normale dönebilmenin güvencesi, en kolay, en az maliyetli ve en güvenilir yolu sigorta yaptırmaktır” dedi.

 Sigortalanma bilincinin arttırılması konusunda sigorta şirketlerine ve sigorta aracılarına da büyük görev düştüğünü vurgulayan Sibel Kılıçarslan Metin, “Deprem gerçeği gündemden düşmemesi gereken, hayatımızın en önemli konularından biri. Türkiye’nin sigortacılıktaki deprem karnesi halen istenilen düzeyde değil. Deprem ve afet riskleri konusunda toplumun sigorta bilincinin yaygınlaştırılmasına yönelik kampanyalar, organizasyonlar, projeler geliştirilmesi gerekiyor. Bu konuda medyanın ve sivil toplum kuruluşlarının desteği de çok önemli” açıklamasında bulundu.

“Sanayi ve üretim tesisleri risk almamalı”

Sanayi ve üretim tesislerinde depremin sebep olduğu zararların telafisinin çok maliyetli olduğunu ve uzun zaman aldığını söyleyen Kılıçarslan Metin, “Sanayicilerin deprem sigortası yaptırmasını sağlayan yasal bir zorunluluk olmamasının da etkisiyle, sigorta yaptıran tesis sayısı çok az. Deprem bölgesindeki sanayi tesislerinin sigortalılık oranı ne yazık ki yüzde 15-20 bandında. Çok büyük maliyetlerle kurulan tesisler bir anda yok olabiliyor. Sanayiciler deprem konusunda risk almamalı, en kısa sürede tesislerini sigorta güvencesi altına almalıdır” şeklinde konuştu.

Başa dön tuşu