GündemManşet

YOKSULLUK SARMALINI KIRACAĞIZ

YOKSULLUK SARMALINI KIRACAĞIZ

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, hayat pahalılığı nedeniyle vatandaşın gıdayı kiloyla değil taneyle almaya başladığına işaret ederek, “Siyasi kriz vatandaşımızın umutlarını da yok etti. Yoksulluk sarmalı kıracak, umudu yeniden yeşerteceğiz” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti Edirne İl Başkanı Dr. Serpil Tütüncü, yazılı açıklamasında yaşanan hayat pahalılığına ve yoksulluğunu değerlendirdi. Türkiye’nin Cumhuriyet tarihinin en derin siyasi ve ekonomik krizlerinden birini yaşadığını dile getiren Başkan Tütüncü, “Vatandaşımız krizin her geçen gün artan etkisini ağır bir biçimde yaşıyor. Mutfaklarda yangın var. Vatandaşımız çarşı pazardan artık kiloyla değil, taneyle alıyor. Taneyle alırken dahi zorlanıyor. Artık toplumun büyük bir kısmı et yiyemiyor. Anneler çocuklarına süt alamıyor. Sofrasına peynir koyamıyor. Kriz, vatandaşların sadece gündelik hayatlarını olumsuz etkilemekle kalmıyor, geleceğe yönelik umutlarını da yok etmektedir. Bu krizin en önemli sebebi, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi adı altındaki keyfi ve kural tanımaz sistemsizliktir” dedi.

KAZANAN MİLLET OLACAK
Türkiye’nin bireysel gelir eşitsizliği ve göreli yoksullukta Avrupa’da ilk sırada yer aldığını ifade eden Başkan Tütüncü, şöyle devam etti: “Türkiye’nin 21. yüzyılda hak ettiği konuma ulaşabilmesi için inşa edeceğimiz ekonomik düzen, aynı zamanda gelişmiş bir demokrasinin de ön şartıdır. Ekonomik gelişme kapsayıcı, dengeli ve sürdürülebilir olmalıdır.  Ekonomi programımızın ana felsefesi öncelikle istikrarlı ve kapsayıcı aynı zamanda hızlı büyümek zorunda olan Türkiye’nin, erişilen refahı toplumun her kesimine adil bir şekilde dağıtabilmesi gerekliliğine dayanmaktadır. Yoksulluk sarmalını kıracağız. Umutlar yeniden yeşerecek. Kazanan millet olacak.”

Başa dön tuşu