GündemMagazinManşet

Mine Tozlu ile Zeynep Aşkın Korkmaz’a, karşılıksız çek suçundan adli para cezası verildi.

Hisseleri Borsa İstanbul’da işlem gören Marka Yatırım Holding’de ortakları bulunan Mine Tozlu ile Zeynep Aşkın Korkmaz’a, karşılıksız çek suçundan adli para cezası verildi.
Üç çek yaprağı için açılan davalarda 2 çek yaprağı için karar kesinleşti. Mine Tozlu ise üç çekteki imzaların kendisine ait olmadığını, raporlara rağmen 2 çekle ilgili aleylerinde karar verildiğini kaydetti.

Hisselerinin yüzde 93’ü Borsa İstanbul’da işlem gören Marka Yatırım Holding AŞ’nin iki eski ortağı dikkat çeken bir ‘karşılıksız çek’ davası ile gündemde.

Dava dosyalarından edinilen bilgilere göre Mine Tozlu ile Zeynep Aşkın Korkmaz, Ocak 2019’da ödeme tarihli 3 ayrı çeki imzalayarak turizmci Onur Ateş’e (43) verdi. Ödeme günü geldiğinde çekler karşılıksız çıktı.

Ateş, üç çek için de ‘karşılıksızdır’ şerhi düşürdü. Karşılıksız çıkan çeklerin ödenmesi için taraflar arasında yürütülen görüşmelerden de sonuç çıkmadı. Ateş, Küçükçekmece 1. İcra Ceza Mahkemesi’nde açtığı davada Tozlu ve Korkmaz’ın ‘karşılıksız çek’ suçundan cezalandırılmalarını istedi. İkili adına yapılan savunmalarda ise, çeklerdeki imzalara ilişkin itirazlarda bulunuldu.

KARŞILIKSIZ ÇEKTEN CEZA ÇIKTI

Yapılan yargılama sonrası mahkeme Mine Tozlu ile Zeynep Aşkın Korkmaz’a ‘karşılıksız çek’ düzenleme suçundan adli para cezası verdi. 3 ayrı çek yaprağı için toplamda 1.2 milyon liralık adli para cezası verildi. İkilinin avukatları karara itiraz etti. Dosyaya bakan İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi, kararı onadı. İki sanık yönünde de karar kesinleşti.

PARA CEZASI HAPİS CEZASINA DÖNER

Mahkemenin kararının infazı için dosya ilgili birime gönderildi. Karar gereği, adli para cezasının ödenmemesi halinde adli para cezası doğrudan hapis cezasına çevrilecek. Mahkeme, ikiliye çek hesabı açma yasağı da verdi. Bu arada, çek yapraklarından biri için yargılamanın yenilenmesine ilişkin dava ise sürüyor.

Başa dön tuşu