DünyaEğitimEkonomiGündemKültür & SanatMagazinManşetSağlıkSporTeknoloji

Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday

2022 Mayıs ayında Çankaya ilçesi sınırları içerisinde bir otelde yapılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yerel ve ulusal basından çok sayıda temsilcinin katıldığı etkinlikte basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı. Toplantıya Katılan Muhabirimiz Ali Fikret Er’in , “Kısa vadede yaptığınız hizmet ve yatırımlardan bahsettiniz. Sokakta sizin hakkınızda güzel şeyler söyleniyor fakat halkın arasında bir fısıltı var, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na oynuyor” “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak” deniyor, doğru mu?” sorusunu yöneltmişti. 

Ankara Büyükşehir Belediyesi AK Parti Grup Başkanvekili ve Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için aday adayı…

Mamak Belediye Başkanı Murat Köse’nin AKP’nin Ankara Büyükşehir Belediye adayı olabileceği iddia edildi. Köse’nin yapılan anketlerde üst sıralarda yer aldığı öne sürüldü.

muratkose.jpg

Mamak Belediyesi’nin 3 yıllık faaliyetlerinin anlatıldığı bir basın lansmanı düzenleyen Başkan Murat Köse geçen yıl sorduğumuz soruyu bu 2023 senesinin son aylarında yanıtladı. 2022 Mayıs ayında Çankaya ilçesi sınırları içerisinde bir otelde yapılan Mamak Belediye Başkanı Murat Köse, yerel ve ulusal basından çok sayıda temsilcinin katıldığı
etkinlikte basın mensuplarının sorularını cevaplamıştı. Toplantıya Katılan Muhabirimiz Ali Fikret Er’in , “Kısa vadede yaptığınız hizmet ve yatırımlardan bahsettiniz. Sokakta sizin hakkınızda güzel şeyler söyleniyor fakat halkın arasında bir fısıltı var, “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na oynuyor” “Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olacak”
deniyor, doğru mu?” sorusunu yöneltmişti.

”BÜYÜKŞEHİR BAŞKAN ADAYI OLMAYI KİM İSTEMEZ Kİ?”

Köse, yine geçtiğimiz haftalarda bir gazetecinin, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığı sorusuna ilişkin, “İlçe belediye başkanlığından Büyükşehir belediye başkanı olmayı kim istemez ki?” diyerek “Ankara’dan bir adayımızla Sayın Cumhurbaşkanımızın takdir edeceği bir arkadaşımıza görev verilecek şekilde Ankara’yı alacağız, bundan hiçbir şüphemiz yok” ifadelerini kullandı.

AMACIMIZ “DAHA ÇOK İNSANA ULAŞMAK İÇİN PROJELER”

4,5 yılda 174 projeyi hayata geçirdiklerini söyleyen Başkan Köse, “Projesini yaptığımız, imkanlara göre hemen uygulamaya geçeceğimiz proje sayısı da 25’tir. 4,5 yılda toplamda 3 milyar 153 milyon bütçe ile belediyemizin tüm personel ve cari giderlerini karşıladıktan sonra 174 projeyi de hayata geçirmiş bulunuyoruz. 2024 nisan ayı ile başlayacak önümüzdeki dönem için de ilçemizin ihtiyaçları bağlamında, neler yapabileceğimiz üzerine çalışmalarımıza başladık. İlçemize kazandırmak istediğimiz vizyonu çerçevesinde, mahalle bazında projelerimiz üzerinde çalışıyoruz. Mamak’ın çehresini değiştirecek projelere bu 4 yılda imza attık. Hizmette kapsayıcılık ilkesi gereği olarak 7’den 70’e her yaşta insanımıza, herkesin ihtiyaç durumuna göre hizmetlerimizi gerçekleştiriyoruz. Önceliğimiz ve hedeflerimiz çerçevesinde, yeni binalarımızı, tesislerimizi ve mekanlarımızı yani donanımlarımızı artıracak şekilde inşa çalışmaları yaparak bununla birlikte yeni hizmet alanları oluşturarak daha çok insana ulaşmak için projeler geliştirdik” dedi.

BAŞKAN MURAT KÖSE:  “Ankara 1 Nisan sabahına bir AK Parti belediyesi olarak uyanacaktır”…

2024 Yerel Seçim takvimi yaklaşırken, Mamak Belediye Başkanı Köse önemli açıklamalarda bulundu. “Güzelim Ankara’mızı Türkiye Yüzyılı’na uygun bir şekilde yeniden ‘pırıltısı’na kavuşturarak daha modern ve yaşanılabilir bir şehre dönüştüreceğiz inşallah” diyen Başkan Köse, yerel seçim sürecinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adaylık konusuna da açıklık getirdi. Köse, şunları söyledi: ” Adaylık konusuna gelince bu kadar hizmet yapmış ve teveccüh kazanmışken tabii ki her belediye başkanı arkadaşım gibi bizim de gölümüzden adaylık geçer. Ankara halkına daha büyük, daha güzel hizmetler yapmak istenmez mi? Ancak AK Parti kurumsallaşmasını tamamlamış ve bu konuda ince eleyip sık dokuyan bir partidir. Birçok kurul ve araştırmalar ışığında bu kararlar şekilleniyor. Tabii ki son söz de Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın oluyor. Bize bu konuda bir görev tevdi edilirse, Allah’ın da izni ile Ankara’yı yeniden bir AK Parti belediyesi haline getirmek için elimizden geleni yaparız. Benim iddia şudur; ben olayım, başka arkadaşımız olsun Ankara 1 Nisan sabahına bir AK Parti belediyesi olarak uyanacaktır. Benim bu konuya inancım çok güçlüdür.”

Başa dön tuşu